POD LUPOM POVJERENSTVA

Predsjednik u mogućem sukobu interesa zbog leta vojnim helikopterom: Zašto je Milanović 21. kolovoza išao na Mljet?

P. N.

Da je taj dan koristio vojni helikopter, potvrđeno je i u Ministarstvu obrane. Na Pantovčaku, gdje su se dosad pozivali na protokol štićene osobe, o tome šuteZAGREB – Predsjednik Republike Zoran Milanović je prijavljen Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa da je 21. kolovoza na jedan od svojih odlazaka izvan Zagreba putovao vojnim helikopterom.


I dok Povjerenstvo čeka dodatna očitovanja i provjerava sve tvrdnje, Dnevnik Nove TV doznaje da je spomenutog datuma boravio na otoku Mljetu.


Da je taj dan koristio vojni helikopter, potvrđeno je i u Ministarstvu obrane. Na Pantovčaku, gdje su se dosad pozivali na protokol štićene osobe, o tome šute.
U međuvremenu je danas stigla kritika iz hrvatske Vlade i od premijera Andreja Plenkovića vezano uz ovaj slučaj.


“Ne odlučuje o tome Ured za štićene osobe, te posebne poslove MUP-a. O tome odlučujem ja sa suradnicima i svima koji se brinu o tome kako da s jedne lokacije dođemo na drugu. Nismo mi nekakva lutka koju staviš u prijevozno sredstvo, pa vozi”, rekao je premijer Andrej Plenković.


Na pitanje znači li to da je u tim situacijama njegova riječ presuda, Plenković je odgovorio da procjenu na kraju donosi on, ali uzima u obzir ono što mu savjetuju suradnici.