VANDALSKO PONAŠANJE

Policija u Međimurju masovnu tučnjavu morala rastjerati suzavcem: Građani se okrenuli protiv njih

Hina

Reuters

Reuters

Prilikom postupanja došlo je do solidariziranja većeg broja okupljenih građana s izgrednicima te pokušaja sprječavanja službenih osoba u privođenju osumnjičenih osoba pa je policija, kako navode, prema zapovjedi rukovoditelja uporabila suzavac.ZAGREB – U mjestu Parag u Međimurskoj županiji u subotu navečer izbila je opća tučnjava između dvojice pijanih muškaraca i drugih zasad nepoznatih osoba, a policija je prilikom intervencije upotrijebila suzavac zbog “solidariziranja većeg broja okupljenih građana s izgrednicima”.


Međimurska policija izvijestila je u ponedjeljak da je uhitila dvojicu muškaraca uz uporabu sredstava prisile, tjelesne snage i sredstava za vezivanje te je započeta potraga za ostalim sudionicima tučnjave u kojoj su najmanje dvije osobe lakše ozlijeđene.


Prilikom postupanja došlo je do solidariziranja većeg broja okupljenih građana s izgrednicima te pokušaja sprječavanja službenih osoba u privođenju osumnjičenih osoba pa je policija, kako navode, prema zapovjedi rukovoditelja uporabila suzavac.
Policija je bacila suzavac nakon što su se okupljeni unatoč upozorenju nastavili glasno negodovati i prijetiti službenicima koje su pokušali okružiti.


Uhićeni dvojac u dobi od 33 i 28 godina kojima je izmjereno 0,73 i 0,89 promila alkohola policija osim za opću tučnjavu tereti za narušavanje javnog reda i mira na naročito drzak i bezobrazan način.


Međimurska policija je daljnjim kriminalističkim istraživanjima dosad identificirala šest osoba protiv kojih će se podnijeti optužni prijedlozi zbog počinjenja prekršaja naročito drskog ponašanja, dok se istraživanja nastavljanju i dalje.


U pomoć policijskoj ophodnji koja je postupala upućeni su službenici interventne policije iz varaždinske i međimurske policije.