E-bike

Pogledajte kako to izgleda kad sinonim za moćne motocikle Harley Davidson napravi – bicikl

T.I.

Foto: Harley Davidson

Foto: Harley Davidson

Ideja je da bicikl što je više moguće dočara duh dizajna prototipa prvog motocikla proizvedenog u Harleyu 1903. godine. To podrazumijeva sjajnu crnu boju okvira, bijele gume i kožni zic, klasični Brooksov B67 modelLegendarna tvornica motocikala Harley Davidson s gotovo 120 godina tradicije prije dvije godine predstavila je usporedno sa svojim prvim električnim motociklom i prototip svog prvog električnog bicikla.  Dvije godine kasnije, sad su dva modela i dostupna kupcima.


Iako se ne razlikuju mnogo od sličnog dizajna drugih tvrtki, Harleyevi modeli osim inteligentno ukalupljene baterije koja se može mijenjati i remenskog prijenosa na single speed pogonu, imaju vrhunske dijelove kakvi se stavljaju na top modele mountain bikeova. Kupcima su na raspolaganju od nedavno dva modela pod imenom Mosh i Rush, po cijeni od 3400 do 5000 dolara, ovisno o opremi i baterija. Baterija od 529 Wh (kao i ona jača od 706 Wh), garantira prema navodima iz tvrtke garantira vožnju od 55 do čak 170 kilometra s jednim punjenjem, što valjda ovisi o terenu i koliko vozač koristi bateriju kao asistenciju.


Za one koji žele još malo više ekskluzive i povezanosti s ostavštinom Harley Davidsona, stižu dobre vijesti.
Tvrtka Serial 1 (koja djeluje kao izdvojena divizija Harley Davidsona, baš kao i njihov program električnih motociokala “LiveWire”), je jučer na Electrify Expo u Kaliforniji predstavila limitiranu ediciju električnih bicikala pod nazivom MOSH/TRIBUTE. Okvir ovog bicikla je identičan standardnim modelima, ali sadrži detalje koji ga približavaju ideji da bicikl što je više moguće dočara duh dizajna prototipa prvog motocikla proizvedenog u Harleyu 1903. godine.

Foto galerija: Harley Davidson Serial 1 MOSH/TRIBUTETo podrazumijeva sjajnu crnu boju okvira, bijele gume i kožni zic, klasični Brooksov B67 model s oprugama, kao i kožne gripove.


Bit će proizvedeno samo 650 komada ovog modela, a dobra je vijest da neće ostati svi u SAD-u već će polovica naći put do kupaca u Europi. Isporuka se može očekivati tijekom četvrtog kvartala ove godine.