Postat će atrakcija

Otkriveno mjesto gdje je Van Gogh naslikao svoje posljednje remek-djelo “Korijenje stabala”

Hina

Točnu lokaciju otkrio je Wouter van der Veer, direktor Van Goghova instituta, kad je nabasao na razglednicu koja prikazuje čvornato korijenje nevjerojatne sličnosti onome na sliciZnanstvenici su otkrili mjesto na kojemu je nizozemski slikar Vincent van Gogh naslikao svoje posljednje remek-djelo, objavio je u utorak njegov muzej u Amsterdamu.


Slikar je stajao na brijegu prekrivenom drvećem i korijenjem u sjevernome francuskom gradu Auvers-sur-Oiseu dok je slikao svoje posljednje platno nazvano “Korijenje stabala”, objavio je muzej.


Mjesto je sada označeno kao posebna turistička atrakcija.
Točnu lokaciju otkrio je Wouter van der Veer, direktor Van Goghova instituta, kad je nabasao na razglednicu koja prikazuje čvornato korijenje nevjerojatne sličnosti onome na slici. Znanstvenici u amsterdamskom muzeju usporedili su ta dva motiva.


“Proučavanjem Van Goghovih radnih navika i usporednim proučavanjem slike, razglednice i postojećeg stanja na brežuljku, stručnjaci su zaključili kako je vrlo vjerojatno da je otkrivena točna lokacija”, objavio je muzej u priopćenju.


Van Gogh je često slikao svoje okruženje, a lokacija je blizu Auberge Ravouxa, gdje je slikar proveo posljednja dva mjeseca života.


Stručnjaci su na temelju igre svjetla na slici zaključili da se Van Gogh kista primio kasno poslijepodne. Isti dan počinio je samoubojstvo.