Senj

Okosnica senjske nezavisne liste “Vratimo grad” su mladi željni promjena

Dorotea Prpić



SENJ – Jedna od pet kandidacijskih lista za senjsko Gradsko vijeće na lokalnim izborima, koja ima i kandidata za gradonačelnika, jest nezavisna lista »Vratimo grad«, a čine je pretežno mlađi ljudi željni promjene na senjskoj političkoj sceni.


Nezavisna lista »Vratimo grad« među prvima je u Senju najavila svoj izlazak na lokalne izbore i to i s kandidatima za Gradsko vijeće Senja te sa Sinišom Cvjetkovićem kao kandidatom za gradonačelnika. Kako ističu, odluka o izlasku na izbore proizašla je iz stanja u gradu i osluškivanja potreba građana na temelju čega su spoznali da je krajnje vrijeme da mlađi naraštaji preuzmu odgovornost za spas Senja.


Ideja okupljanja mlađih snaga potekla je od Hrvoja Bezjaka, koji je i nositelj liste. Ubrzo mu se pridružuju i ostali kandidati željni promjena, tako da na listi ima kandidata različitih zanimanja od – turističkih djelatnika, pravnika i liječnika, do profesora…


Humanitarac i ekolog




– Lista se posebno ponosi maturanticama senjske gimnazije, Anerom Biondić i Tesom Katalinić. One su svojim idejama uvelike utjecale na kreiranje programa koji se odnosi na potrebe mladih u Senju. Naravno, mislili smo i na naše starije i nemoćne. Njihove probleme nam je približila umirovljenica Nada Rogić, koja je prihvatila poziv da se svojim iskustvom priključi našoj borbi za bolji život u gradu pod Nehajem ističe Bezjak te dodaje da vjeruje da će građani prepoznati kvalitetu kandidata na listi, a posebno njihov rad za dobrobit potrebitih u čemu se nadasve ističe kandidat za gradonačelnika, Siniša Cvjetković. On je, naime, dugogodišnji član humanitarne udruge Bura te organizator i sudionik velikog broja humanitarnih akcija. Siniša Cvjetković rođen je 1976. godine, oženjen, otac jednog djeteta, branitelj u Domovinskom ratu, poznat kao član povijesne postrojbe Uskoci, ali i kao veliki borac za očuvanje prirode te je organizator nekoliko akcija čišćenja okoliša. Vlasnik je i restorana »Uskok«, koji vodi zajedno sa suprugom i u kojemu se koristi isključivo domaćim proizvodima potičući rad lokalnih OPG-ova čime pomaže malim hrvatskim proizvođačima.


Nova lica


Kako ističu kandidati, njihova nezavisna lista »Vratimo grad« želi svojom aktivnošću motivirati i one birače koji na dan izbora posljednjih godina ostaju kod kuće.


– Mislimo da je važno da što više glasača sudjeluje u demokratskom procesu i na taj način daju legitimitet svojim predstavnicima. Pokušat ćemo promovirati neka nova lica na lokalnoj političkoj sceni, ona će osvježiti politički život i donijeti novu energiju i ideje. Želja nam je okupiti sve one koji se misle na bilo koji način uključiti u društveni život grada jer smatramo da su mjesni odbori politička osnova funkcioniranja svake zajednice i u tom smjeru ćemo nastaviti svoje djelovanje, naglašavaju kandidati s liste.


Ističu i da im je cilj transparentno upravljanje gradom lišeno svake stranačke ideologije, osobnih interesa i interesnih skupina te ekonomski razvoj, društvena solidarnost i inkluzivna participacija svih građana.


– Senj to zaslužuje, poručuju članovi nezavisne liste »Vratimo grad«, koji su vrlo aktivni i na društvenim mrežama.