Reagiranje

Netočno je da je kujica Stella bila na skrbi Diane Kukuruzović

P. N.

Kujica Stella sve do trenutka kada smo je mi čipirali i cijepili dana 08. siječnja 2019. g. nije bila ničije vlasništvo. To je Diani Kukuruzović upravo i potvrđeno od strane MUP-a. Od toga dana ja sam upisan kao vlasnik kujice Stelle, navodi se u ispravku Darka Štimca i Daniele Kuzmin-ŠtimacU online izdanju „Novog lista“ od 10. siječnja 2019. g. U 11:00 sati objavljen je članak kojeg je urednik izdanja naslovio: „Zaštitarka životinja optužuje državnog službenika; „Ljudi, ukrao mi je kujicu Stellu“. Link je: http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Zaštitarka životinja optužuje državnog službenika Ljudi ukrao mi je kujicu Stellu.


U tekstu članka se navodi osoba s inicijalima „D.Š.“ i Odvjetnica i djelatnik inspekcije rada…“, „kujica Stella, te smo se, dakako, moja supruga Daniela Kuzmin-Štimac (odvjetnica) i ja, Darko Štimac (viši inspektor rada) prepoznali kao sudionici priče o kujici Stelli.


Nije nam poznato tko je provjerio u vašem glasilu navode temeljem kojeg je objavljen predmetni sadržaj, ali je očito da je izvor informacije „Diana Kukuruzović iz Udruge prijatelja životinja Vis Vitalis“. Nije nam poznato je li urednik izdanja procijenio posljedice objavljivanja.
Navedenom informacijom sadržanom u objavljenom članku povrijeđena su prava i interesi Daniele Kuzmin Štimac i Darka Štimca i stoga oboje tražimo da se ovaj ispravak objavi bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena informacija na koju se ovaj ispravak odnosi.


Naslov članka je da sam ja ukrao nečije tuđe vlasništvo – insinuacija je da sam ukrao tuđeg psa, od osobe koja ustvrđuje da je vlasnik psa.


U članku se navodi pismo Diane Kukuruzović upućeno Inspektoratu rada Ministarstva rada i mirovinskog sustava kojim optužuje njihovog djelatnika D.Š. da joj je ukrao kujicu Stellu, te kojim traži da ga poslodavac pozove da vrati kujicu, u protivnom da ga udalji sa radnog mjesta, jer krade. Nakon mog pismenog očitovanja pretpostavljenom rukovoditelju u Inspekciji rada dana 14. siječnja 2019. g. uslijedio je i službeni odgovor kojim se eksplicitno odbija pritužba Diane Kukuruzović, koji je i njoj dostavljen.


S obzirom na nevjerojatnu zlonamjernost, taksativno se u odnosu na dijelove njezinog objavljenog pisma očitujemo:


„Navedeni je gospodin sa svojom suprugom 9. siječnja ukrao psa na mojoj skrbi….“


Netočno je da je kujica Stella bila na skrbi Diane Kukuruzović.


Moja supruga i ja slučajno unatrag više od godinu dana u šumi na Lisini naišli smo na psa, mješanca, kujicu, u lošem stanju, obilazili je mjesec, dva, tamo gdje je bila, hranili je i nosili joj vodu, sve nadajući se da ćemo upoznati vlasnika. Želeći pomoći toj kujici, obratili smo se po savjet u Veterinarsku ambulantu „Njuška“ u Rijeci i tamo dobili broj mobitela Diane Kukuruzović jer da ona ima čitač čipa.


Dianu Kukuruzović smo moja supruga i ja dana 5. travnja 2018. g. doveli u šumu, gdje je ona utvrdila da kujica nije čipirana.


Toga dana ju je smjestila kod svoje prijateljice gđe Varvare Manestar u njen salon za šišanje pasa u Rijeci, Šibenska ulica, kao ekspozitura Skloništa Lič. Rekla je da će kujicu čipirati i cijepiti, a u trenutku kada je budemo uzeli sebi tj. udomili, da će prebaciti vlasništvo kujice na mene.


Već od idućeg dana, 06. travnja 2018. g. kujicu smo svakodnevno posjećivali, hranili i izvodili u šetnje, tako punih devet mjeseci. Vezali smo se za nju i ona za nas.


Diana Kukuruzović nije nadjenula ime kujici mješanki nađenoj u šumi, već mi, točnije moja supruga i to još dok smo je posjećivali u šumi.


Diana Kukuruzović nikada nije bila u fizičkom posjedu kujice, odnosno kujica nikada nije bila kod nje u kući. U smještaju gdje se nalazila, osim nje bili su smješteni i drugi psi i mačke dovedeni od strane drugih osoba. Možda je onda donosila neko vrijeme hranu za pse, ali za sve pse u tom smještaju, ne posebno za Stellu.


Hranu za Stellu kupovali smo mi, što mogu posvjedočiti mnogi djelatnici pet dućana gdje smo zajedno s kujicom dolazili, birali joj i kupovali hranu i sve ostalo što joj je trebalo.


Ljetos, u kolovozu 2018. Diana Kukuruzović rekla nam je da je Stella čipirana i cijepljena i ponovila da će vlasništvo prebaciti na mene kad je budemo uzeli.


Međutim, informacije od strane Diane Kukuruzović sve su više ukazivale na manipulaciju. Prvotno je rekla da je kujici Stelli našla udomitelja u Poreču, da bi potom promijenila i rekla u Umagu, da se radi o osobi koja ima istog psa kao i Stella, ali da je problematičan i traumatiziran, te da će mu kujica baš dobro doći da se izliječi.


Tražili smo od Diane Kukuruzović, u uvjerenju da je ona vlasnica psa, da odmah prepiše vlasništvo kujice na nas, s time da bi mi snosili sve financijske troškove, jer smo držali da je kujica naša, jer smo se brinuli za nju devet mjeseci i više, i da smo se vezali uz nju i ona uz nas.


Kasnije se iskazalo da kujica nije bili niti cijepljena, niti čipirana, niti na skrbi Diane Kukuruzović, niti upisanog vlasništva na njezino ime, ili pak na udrugu „Vis Vitalis“.


Diana Kukuruzović se na naše uzastopne molbe da odustane od svoje namjere da odvede Stellu i da nam prebaci vlasništvo kujice, obrušila na nas teškim, uvredljivim riječima, odbijajući naše molbe, povisujući ton i prijeteći nam ako se samo usudimo bilo što poduzeti kako bi spriječili ostvarenje njene namjere, da će nam napraviti takav skandal od kojeg nećemo moći doći k sebi, da će nam uništiti društveni ugled i egzistenciju, sluštala slušalicu i prekidala komunikaciju.


To je nama bio signal da nešto nije u redu u cijeloj toj priči.


Dana 08. siječnja 2019. odveli smo kujicu iz salona gđe Manestar u veterinarsku ambulantu „Njuška“ u Rijeci gdje je čitačem čipa provjereno i utvrđeno da kujica nema čipa i da nije cijepljena. Naime, uvidom u registar čipiranih i cijepljenih pasa, kujicu nisu pronašli. U registru su upisani svi psi koje Diana Kukuruzović posjeduje i ima u vlasništvu, s imenom i bez imena, s rodoslovljem i mješance. U svom privatnom vlasništvu Diana Kukuruzović ima kujicu englesku setericu imenom Stella. Savjetovano nam je da idemo u Veterinarsku stanicu Rijeka radi provjere, što smo toga dana na večer odmah učinili i tu se također konstatiralo da kujica nema čipa, da nema evidencije u cijepljenju.


U obadvije veterinarske institucije (ambulanti i stanici) je isto utvrđeno, što znači da su dvije institucije nepozvano utvrdile da kujica nema čipa i nije cijepljena.


Također to znači i to da smo svih ovih mjeseci, ne znajući bili izloženi velikim novčanim kaznama dok smo šetali necijepljenog i nečipiranog psa.


Vlasništvo psa mora biti upisano u bazu podataka „Lysacan“ (središnji aplikacijski sustav za evidenciju cijepljenja pasa, označavanje pasa (čipiranje) koja se vodi pri ministarstvu poljoprivrede, Upravi za veterinarstvo i sigurnost hrane. Nemoguće je manipulirati bazom podataka i upisima vlasništva psa.


Neistina je da smo obmanuli osoblje Veterinarske stanice Rijeka. Konačno, Sklonište Lič je organizacijski dio Veterinarske stranice Rijeka.


Kujica Stella sve do trenutka kada smo je mi čipirali i cijepili dana 08. siječnja 2019. g. nije bila ničije vlasništvo. To je Diani Kukuruzović upravo i potvrđeno od strane MUP-a.


Od toga dana ja sam upisan kao vlasnik kujice Stelle.


Znači, navodi Diane Kukuruzović u pritužbi protiv mene da je kujica Stella bila cijepljena i čipirana, nisu istiniti.


Potvrda načina rada Skloništa Lič je tekst članka na Facebooku – interview s dr. vet.med. gospođom Milko Mijanović o redoslijedu radnji cijepljenja i čipiranja.


Dakle, Diana Kukuruzović nas je svjesno držala u zabludi, da je kujica čipirana i cjepljena, a nije bila, kao i to da je ona ovlaštena osoba u svezi s kujicom, a nije niti to.


Ostali dijelovi objavljenog sadržaja karakteriziraju Dianu Kukurović, između ostalih … sve te razgovore imam snimljene, a transkripte mogu objaviti…“ – ako je tome tako, radilo bi se o čl. 143. Kaznenog zakona, neovlašteno snimanje, kažnjivo zatvorom do tri godine.


… facebook objave na mom osobnom profilu i profilu udruge Vis Vitalis čiji sam predsjednik – iz javno dostupnih podataka Ispisa iz Registra udruga (link: https:// registri.uprava.hr) na dan 11. siječnja 2019. g. (dan iza objave članka) vidljivo je da je Diani Kukuruzović istekao mandat predsjednice „Udruge prijatelja životinja Vis Vitalis“ još dana 19. srpnja 2018. godine, tako da očigledno se Diana Kukurzović u trenutku pisanja pritužbe lažno predstavljala kao predsjednica udruge, zatim


Iznošenja osobnih i obiteljskih odnosa koji se ne tiču niti nje, niti javnosti.


Moja supruga i ja čitav život pošteno živimo i radimo, i vrlo smo pošteno i savjesno postupili spašavajući napuštenu kujicu.


Diana Kukuruzović svoj naum da će nam napraviti takav skandal od kojeg nećemo moći doći k sebi, da će nam uništiti društveni ugled i egzistenciju, provela je u djelo prijavom protiv mene Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, Veterinarskoj inspekciji Ministarstva poljoprivrede, objavom u online izdanju Novog lista, to ćemo moja supruga i ja pokrenuti zbog svih njezinih riječi koje su vrlo uvredljive i klevetničkog sadržaja odgovarajuće postupke. Bili smo izloženi ispitivanju u Veterinarskoj inspekciji u Rijeci dana 29. siječnja 2019. g. Nakon uvida u naše dokumente i iskaza, Veterinarska inspekcija nije mogla utvrditi krađu.


S poštovanjem, Darko Štimac i Daniela Kuzmin-Štimac