Krim istraživanje

Nabavljao veće količine marihuane i čuvao ju kod kuće. Pronašli mu streljivo, ali i iskorišteni ručni bacač raketa

Šarlota Brnčić

Foto ilustracija

Foto ilustracija

Nakon dovršenog istraživanja osumnjičenog su predali pritvorskom nadzorniku.Djelatnici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.


Sumnja se da je protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine marihuane koju je potom skrivao u kući na Peščenici nakon čega je drogu preprodavao.


Policijski službenici su obavljenom pretragom kuće na Peščenici pronašli ukupno 240 grama marihuane pakirane u tri različita paketa. Također je tijekom kriminalističkog istraživanja osumnjičenom oduzeto 28 komada pištoljskog streljiva kalibra 9×19 mm, jedan pištoljski metak kalibra 7×65 mm, četiri komada puščanog metka kalibra 8×57 mm, dva spremnika za streljivo od automatske puške, jedna ručna dimna bomba i jedan iskorišteni ručni bacač raketa.
Nakon dovršenog istraživanja osumnjičenog su predali pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.


Nadalje, protiv osumnjičenog će se redovnim putem Prekršajnom sudu podnijeti Optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz članka 30. stavka 3. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i prekršaja iz članka 62. stavka 6. Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja.