SASTANAK STOŽERA

Medved: “Ova podrhtavanja tla nas stalno vraćaju na početak, do određenih mjesta dosta teško dolazimo”

P. N.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Zaprimili smo više od 35.000 zahtjeva za prvi pregled objekata, a statičari su pregledali više od 15.000 objekata. Tu je veliki broj objekata koji su neuporabljivi ili privremeno neuporabljivi, rekao je Tomo MedvedU Petrinji je od jutra trajao sastanak Stožera za uklanjanje posljedica potresa i lokalnih čelnika. Na sastanku koji je trajao više od pet sati govorilo se kako loše vrijeme i stalna podrhtavanja tla otežavaju pomoć i sanaciju.


Predstavnici gradova, općina i mjesnih odbora predsjedniku Stožera Medvedu su iznijeli detaljne informacije što su u okvirima svojih mogućnosti napravili u svojim mjestima te iznijeli potrebe. Oštećenja su prijavljena na više od 33.000 objekata, a statičari su pregledali oko 15.000. Veliki broj objekata je dobio naljepnicu neuporabljiv i privremeno neuporabljiv. Pokušat će se riješiti svaki pojedini slučaj. Potrebno je oko 1000 smještaja za ljude koji su izgubili krov nad glavom, javlja HRT.


Potpredsjednik Vlade i čelnik Stožera za uklanjanje posljedica potresa Tomo Medved dao je izjavu za medije nakon sastanka Stožera u vojarni u Petrinji, javlja Dnevnik.hr.
“Prioritete sada usmjeravamo i zbog meteo uvjeta i niskih temperatura. Do određenih mjesta dosta teško dolazimo, zato smo zadnjih dana detaljno prošli svaki grad i svaku općinu na području Sisačko-moslavačke županije.


Naše aktivnosti su izrazito dobro koordinirane. Dajemo garanciju narodu za potporu u svim elementima zbog kojih smo ovdje. Ova podrhtavanja tla nas stalno vraćaju na početak. Zaprimili smo više od 35.000 zahtjeva za prvi pregled objekata, a statičari su pregledali više od 15.000 objekata. Tu je veliki broj objekata koji su neuporabljivi ili privremeno neuporabljivi.


Rješavamo privremeni smještaj, započeli smo proces uspostave kontejnerskih naselja. Ti se kontejneri dostavljaju uz urušenu kuću. Formiramo kontejnerska naselja. Jučer smo započeli novi način prehrane, tvrtka Pleter ima sposobnosti pripremiti potrebne količine hrane. Pleterom pokrivamo pretežno ruralna područja, a postupak uvođenja Pletera prošao je bez problema”, kazao je Medved.