Zagrebački gosti

Legendarni Pixies objavili datum izlaska novog albuma i popratili ga novim singlom

T.I.

Foto: Tom Oxley

Foto: Tom Oxley

Pixies će gostovati u Zagrebu 27. kolovoza na Zagrebačkom velesajmu. Iako novi album izlazi mjesec dana kasnije, ne treba sumnjati da će veliki indie band predstaviti hrvatskoj publici i nekoliko pjesama s novog albumaZna se datum izlaska novog albuma legendarnih Pixiesa. Dugosvirajuće djelo pod nazivom “Doggerel”, tek osmo u 34 godine dugoj diskografskoj aktivnosti  i prvo nakon „Beneath the Eyrie“ iz 2019. godine svjetlo će dana ugledati 30. rujna i izaći na velikoj etiketi BMG.


Ovu objavu Pixies su popratili i novom pjesmom „There’s Moon On“, za njih tipičnom energičnom gitarskom indie stvari koja u refrenu malo ulazi i u vode rockabillyja.


Ipak, kažu da je novi album drugačiji od od njihovih posljednjih uradaka.
“Nemamo više pjesama ispod dvije minute. Imamo male pauze, konvencionalnije aranžmane, ali tu su i dalje naši dinamički preokreti u pjesmama” – kaže o novom albumu gitarist Joey Santiago.


“Pokušavamo raditi stvari koje su „masne“, hrabre i orkestrirane. Kratke punky, stvarno volim svirati, ali takve stvari se ne stvaraju programirano i umjetno. Postoje drugi načini, postoje i druge stvari koje možemo učiniti s ovom posebnom energijom koju osjećamo da imamo” – dodaje frontmen benda Black Francis.


Da podsjetimo, Pixies će gostovati u Zagrebu 27. kolovoza na Zagrebačkom velesajmu. Iako album izlazi mjesec dana kasnije, ne treba sumnjati da će veliki indie band predstaviti hrvatskoj publici i nekoliko pjesama s novog albuma.