Svjetlo na kraju tunela

Jakobušić i Primorac u Zagrebu su ostvarili dvije velike pobjede za Hajduk

P. N.

Radost Splićana u Kranjčevićevoj/Foto PIXSELL

Radost Splićana u Kranjčevićevoj/Foto PIXSELL

Mnogi navijači ne odobravaju Jakobušiću što se sastao sa čelnikom HNS-a. Međutim, samo se razgovorom, argumentima Hajduk može vratiti na pozicije koje zaslužuje HNS-uSPLIT Prije gostovanja Hajduka kod Slaven Belupa i Lokomotive malo je tko očekivao ovako bogatu rezultatsku žetvu. Niti najveći optimisti nisu vjerovali da njihovi ljubimci mogu biti bolji od Belupa i Lokomotive, te da će se kućama nakon petodnevnog izbivanja vratiti sa stopostotnim učinkom. Bijeli su pod vodstvom privremenog trenera na posljednje tri prvenstvene utakmice osvojili sedam bodova i sada mnogi žale što je odgođen  derbi ogled s Dinamom na maksimirskom travnjaku, jer su uvjereni da bi na krilima posljednjih rezultata, pobjeda Splićani slavili u ogledu sa modrima. Hajduk se privremeno vratimo na četvrtu poziciju, Splićani imaju devet bodova manje od vodećeg Dinama, šest od drugoplasiranog Osijeka. Odmah je euforija zahvatila navijače, koji sami sebe uvjeravaju da bi se njihovi idoli ako ovako nastave uključiti u borbu za sami vrh, a oni najoptimističniji u borbu za titulu prvaka.


Do kraja prvog dijela prvenstva Hajduk kod kuće dočekuje Rijeku, potom odlaze u goste Varaždinu, prije zimske pauze Božićno-novogodišnjih praznika na Poljud stiže Gorica. Prilika je to da bijeli osvoje još nešto bodova. Koliko? To ni oni sami ne znaju! Što je privremeni trener Primorac uradio da momčad zaigra, počne osvajati bodove, pobjeđivati na gostovanjima? Ništa posebno! Samo je uvjerio igrače da mogu bolje, da igraju bez pritiska. Nisu bijeli nešto spektakularno prezentirali na sve tri protekle utakmice, no osvojili su sedam bodova. Poslije ove tri utakmice pojavilo se sunce na kraju tunela. Hajduk je počeo pobjeđivati i to je velika stvar za  navijače.


Do kraja prvog dijela sezone Primorac je siguran na klupi, a poslije… Odlučiti će predsjednik Lukša Jakobušić! Njegov prvi izbor je i nadalje Matjaž Kek, iako bi najradije vratio na Poljud Ivana Jurića, uspješnog trenera na klupi Hellas Verone, odnosno Ivana Leku, koji radi sjajni posao već godinama u Belgiji. Šlag na tortu bilo bi dovođenje Slavena Bilića, no to su u ovom trenutku ipak samo pusti snovi.
Predsjednik Hajduka je uoči sraza s Lokomotivom bio na podužem razgovoru u HNS-u sa predsjednikom Davorom Šukerom. Bio je to razgovor u četrin oka. Prvi čovjek bijelih jasno i glasno je artikulirao želje Hajduka. Najvažnija je da želi da Splitsko-dalmatinski nogometni savez bude aktivno uključen u rad Savez, odnosno da ljudi iz splitske regije imaju mjesto jednog od dopredsjednika. Hajduk želi svog čovjeka na toj poziciji! Mnogi navijači ne odobravaju Jakobušiću što se sastao sa čelnikom HNS-a. Međutim, samo se razgovorom, argumentima Hajduk može vratiti na pozicije koje zaslužuje HNS-u. Jakobušića stoga treba podržati u njegovoj borbi za bolji Hajduk na svim razinama, pa tako i u HNS-u.