Ryder Cup

Europljani moraju napraviti povijesni preokret ukoliko žele zadržati naslov osvajača Ryder Cupa

Hina

Bryson DeChambeau i Phil Mickelson/Foto REUTERS

Bryson DeChambeau i Phil Mickelson/Foto REUTERS

SAD, kojima je ovo prvi put od 1975. godine da uoči zadnjeg dana imaju prednost od šest bodova, za pobjedu trebaju 14,5 bodovaWHISTLING STRAITS Golferska reprezentacija SAD-a učvrstila je svoju prednost na Ryder Cupu zahvaljujući dominaciji iskazanoj u subotu na terenu Whistling Straits kojom je povećala vodstvo na 11-5 ispred europske reprezentacije koja mora napraviti povijesni preokret ukoliko želi zadržati naslov.


S vodstvom od 6-2 na početku dana Amerikanci su pojačali pritisak i bili bolji u tri od četiri “foursome” dvoboja – u kojima igrači iz svakog para naizmjenično odigravaju udarce, a onaj par koji bi u manje udaraca ubacio lopticu u rupu bi dobio bod za tu rupu – prije nego su Europljani uzvratili u poslijepodnevna četiri “fourball” dvoboja -u kojem svaki igrač igra sa svojom lopticom – koji su završili rezultatom 2-2.


SAD, kojima je ovo prvi put od 1975. godine da uoči zadnjeg dana imaju prednost od šest bodova, za pobjedu trebaju 14,5 bodova, dok je Europljanima potrebno 14.
Ryder Cup će završiti u nedjelju sa 12 pojedinačnih okršaja.


Subotnji poslijepodnevni ogledi počeli su tako da su  Amerikanci Dustin Johnson i Collin Morikawa nadigrali Engleza Iana Poultera i Sjevernog Irca Roryja McIlroya, a nakon toga su Bryson Dechambeau i Scottie Scheffler bili bolji od Engleza Tommyja Fleetwooda i Norvežanina Viktora Hovlanda. No onda Europljani uzvraćaju zahvaljujući sjajnom paru Jon Rahm/Sergio Garcia, a onda i kombinaciji Hatton i Shane Lowry.