MUKE PO GRADILIŠTU

Dogradnja matuljskog marketa stvara veliku gužvu: Kupci su iznervirani, Lidl šalje “prometnog redara”

Aleksandra Kućel Ilić

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

Radovi koje GP Krk već tjednima izvodi na rekonstrukciji i dogradnji Lidlova prodajnog centra u Matuljima izazvali su reakcije kupaca koji zbog radova i teške mehanizacije imaju velike probleme s pristupom i izlaskom s parkiralištaMATULJI – Veliko gradilište uz Lidlov market u Matuljima, kada investicija bude gotova, poboljšat će parkirnu situaciju i utjecati na zadovoljstvo kupaca, no dok se radovi koje izvodi GP Krk zahuktavaju, sve je više i onih koji negoduju i žele odgovore na određena pitanja.


Prema riječima kupaca koji gravitiraju ovom marketu, pored opasnih situacija u prometu i svakodnevnih »krkljanaca«, budući da je market bez obzira na radove otvoren, najveći je problem način na koji se organizira pristup parkiralištu, a pogotovo izlazak s njega. Nazvala nas je tako i gospođa iz Opatije, vjerna klijentica Lidla, te se požalila da je nakon kupovine čak sat vremena morala čekati na izlazak s parkirališta.


Postavljena signalizacija


Odgovore na pitanja koja zanimaju javnost potražili smo od nadležnih u Lidlu te putem e-maila dobili pismeni odgovor.
– U drugoj polovici siječnja ove godine započeli smo s izvođenjem radova modernizacije i dogradnje Lidlove trgovine u Matuljima, čime želimo povećati i poboljšati standarde naše trgovine, a sve kako bi naši kupci imali što bolji doživljaj obavljanja kupovine, a naši djelatnici bolje uvjete rada zbog povećanja postojećih kapaciteta trgovine.


Dodatna parkirna mjesta

U tijeku su i radovi na parkiralištu trgovine, koje će biti kompletno rekonstruirano uz određene izmjene u načinu prometovanja, te ono što je za naše kupce najvažnije, raspolagat će i dodatnim parkirnim mjestima, a sve kako bismo mogli u budućnosti smanjiti prometno opterećenje na parkiralištu naše trgovine u Matuljima, poručili su iz Lidla.

Budući da izvođenje radova na objektu i parkiralištu trgovine iziskuje privremenu regulaciju prometa, ali i ograničeni (umanjeni) broj parkirnih mjesta za naše posjetitelje, ovim putem želimo istaknuti žaljenje zbog povremenih situacija prometnih zastoja prilikom izlaska i ulaska vozila na parkiralište. Kako bismo informirali posjetitelje trgovine, prije početka izvođenja radova postavili smo na vidljivim pozicijama obavijesti o izvođenju radova, dok naš glavni izvođač radova GP Krk provodi sve potrebne zakonske mjere obilježavanjem horizontalne te postavljanjem vertikalne signalizacije u sklopu parkirališta, s ciljem navođenja posjetitelja koji dolaze automobilima u našu trgovinu Lidl u Matuljima.


Radovi do kraja ožujka


No kako je za vrijeme izvođenja određenih radova u okviru slobodnog dijela parkirališta moguće i prometovanje mehanizacije izvođača radova, želimo ovim putem zamoliti sve naše kupce za razumijevanje s obzirom na to da je u danim situacijama nažalost moguće stvaranje zastoja. Iz navedenog razloga, s naše strane smo dodatno zatražili od društva GP Krk angažman osobe koja će biti cijelo vrijeme zadužena za prometnu regulaciju, a čime se nadamo da će se pospješiti protočnost trenutačno ograničenog parkirališta za naše posjetitelje i smanjiti pojave prometnih zastoja.


Plan je završiti radove najkasnije do kraja ožujka, o čemu ćemo svakako pravovremeno obavijestiti javnost, nakon čega će sve naše posjetitelje dočekati osvježena trgovina u Matuljima sa znatno većim kapacitetom parkirališta od dosadašnjeg, za što vjerujemo da će naići na sveopće zadovoljstvo osobito u periodu turističke sezone – navela je uime Lidla Hrvatska Tihana Belin, PR menadžer RealGrupe.