NP Plitvička jezera

“Dobro k’o u dobre godine”: Plitvice već sad ruše sve rekorde posjećenosti

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin SmolčićStari su Ličani svako obilje potvrđivali izrekom „dobro k’o u dobre godine“.


Dobra godina je krenula ovih dana u NP Plitvička jezera. Iako je korona-epidemija ponegdje u Hrvatskoj još aktualna, iako su vrata NP Plitvička jezera otvorena za posjetitelje tek od 11. svibnja, rekordi već sada padaju.


Glasnogovornik ove Ustanove Ognjen Borčić dao nam je malu ekskluzivu.
– Drugo ovogodišnje otvaranja Parka krenulo je pomalo stidljivo. Niti najveći optimisti nisu se nadali da će posjetitelji u tolikom velikom broju pohrliti u NP Plitvička jezera.Od novog otvaranja tijekom ovoga proljeća, točnije od 11. svibnja, zaključno s ovim vikendom, online ulaznice kupilo je 45 tisuća ljudi!


To je naš novi svibanjski rekord! Odličan booking se nastavlja, rezervacije se i dalje doslovno “pljušte“ i u tome sve više sudjeluju strani turisti.


Sve se ovo događa u vrijeme dok su prolazi kroz neke euoropske granice još uvijek pod povećalom. Još uvijek nema niti učeničkih i studentskih ekskurzija.Novost je i činjenica da su najdulji redovi prilikom iznajmljivanja naših malih drvenih čamaca.


Taj način obilska jezera Kozjak postao je veliki hit, posebice ih rado voze obitelji, naglašava glasnogovrnik Ognjen Borčić.


Tako je flotila od 15 malih drvenih čamaca u zadnje vrijeme najtraženiji i najpoželjniji eko-način obilaska najvećeg jezera plitvičkog arhipelaga.


Ukidanjem obvezne socijalne distance tek je sada razvidno koliko se ljudi, individualaca i obitelji, tiska u redovima da bi posjetili ovaj smaragdni vrt.