Streaming

Disney+ po prvi puta prestigao Netflix po broju pretplatnika

A. P.

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Ukupan broj pretplatnika povećao se na 221 milijunDisney+ po prvi put je prestigao Netflix po ukupnom broju pretplatnika.


U tromjesečju koje je završilo 2. srpnja Disney je dodao 14,4 milijuna novih korisnika svojoj streaming usluzi Disney+, čime je ukupan broj korisnika porastao na 221 milijun, piše Telegraph.


Disney je zabilježio značajno povećanje te se u drugom kvartalu pridružilo 7,9 milijuna korisnika. Tako se našao nešto ispred konkurentskog Netflixa, koji gubi svoje pretplatnike, te je prijavio 220,67 milijuna pretplatnika u svijetu.
Disney je rekao kako će pokrenuti novu verziju svoje usluge koja će se financirati reklamama, te se tako natjecati s istom ponudom koju priprema konkurentski Netflix, a najavio je i porast cijena. Disney+ će u prosincu porasti sa 7,99 dolara mjesečno na 10,99 dolara u SAD-u. Međunarodni rast cijena nije spomenut.


Disney je udvostručio i svoju dobit, te je tako zaradio 2,1 milijardu dolara.


Izvršni direktor Bob Chapek rekao je: “Imali smo izvrsno tromjesečje, s našim kreativnim i poslovnim timovima svjetske klase koji pokreću izvanredne projekte u našim domaćim tematskim parkovima, velikim povećanjem gledanosti sportskih događaja uživo i značajnim rastom pretplatnika na našim streaming uslugama.”


Netflix je ove godine zabilježio prvi pad broja pretplatnika u posljednjih deset godina. Od početka godine izgubio je više od milijun pretplatnika. Iako se ovaj pad pripisuje konkurenciji poput Disneya, strah je kako su kriza i povećani troškovi života također uzrok pada broja.


Cilj Disney+ je doseći između 230 i 260 milijuna pretplatnika do kraja 2024., ili u prosjeku 8,5 milijuna po kvartalu.