ZLATA HRVOJ ŠIPEK

Demantij DORH-a: Slike supruga glavne državne odvjetnice nisu na zidovima

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

DORH je precizirao da je uvidom u popis inventara DORH-a, odnosno slika iz 2020. godine i 2019. godine, utvrđeno kako među 86 slika nema ni jedne koju bi naslikao suprug glavne državne odvjetnice Miroslav Šipek.ZAGREB – Državno odvjetništvo RH (DORH) demantiralo je u ponedjeljak napise tjednika 7Dnevno da zidovima zgrade tužiteljstva dominiraju slike supruga glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek.


“Zidovima zgrade DORH-a u Gajevoj ulici u Zagrebu ne dominiraju slike supruga glavne državne odvjetnice RH Zlate Hrvoj Šipek, već slike dugogodišnjeg zamjenika glavnog državnog odvjetnika, umrovljenog 2012. godine, Petra Pulišelića koji ih je poklonio DORH-u”, stoji u demantiju tužiteljstva u kojem se ne navodi o kojem je tjedniku riječ.


DORH je precizirao da je uvidom u popis inventara DORH-a, odnosno slika iz 2020. godine i 2019. godine, utvrđeno kako među 86 slika nema ni jedne koju bi naslikao suprug glavne državne odvjetnice Miroslav Šipek.
Tužiteljstvo je dodalo da glavna državna odvjetnica u svom sadašnjem uredu ima tri slike koje je imala i u prethodnom uredu te da su navedene slike njezino privatno vlasništvo i nisu na prodaju te time ne predstavljaju nikakav sukob interesa.


“Ujedno, glavna državna odvjetnica od 1. srpnja 2021. ne živi u državnom stanu na koji je imala pravo budući da je došlo do promjene okolnosti u odnosu na stambeno pitanje, a što je pravovremeno evidentirano u imovinskoj kartici glavne državne odvjetnice RH”, zaključilo je tužiteljstvo.


Tjednik 7Dnevno objavio je da slike “karlovačkog slikara amatera i supruga glavne državne odvjetnice vise na zidovima DORH-a” i da u tužiteljstvu “propituju radi li se o potencijalnom sukobu interesa”.