Dizanje cijene

Damir Mišković odbio još jednu premalu ponudu za Čolaka, može li Zlatko Dalić “napumpati” cijenu napadaču Rijeke?

Mateo Sučić

Zlatko Dalić, Damir Mišković i Antonio Mirko Čolak/Foto Arhiva NL/Foto PIXSELL

Zlatko Dalić, Damir Mišković i Antonio Mirko Čolak/Foto Arhiva NL/Foto PIXSELL

Na Rujevici čekaju ponudu koja će se približiti iznosu od pet milijuna euraRIJEKA Predsjednik Rijeke Damir Mišković rekao je prije nekoliko dana da su svi igrači iz Rožmanove svlačionice na prodaju, ali isključivo pod cijenu koja je Riječanima prihvatljiva. I čini se da je čelni čovjek riječkoga prvoligaša ustrajan u toj namjeri jer je proteklih dana iz Grčke na Rujevicu stigla ponuda za Antonija Mirka Čolaka teška oko tri i pol milijuna eura. Klub je ostao neimenovan, iako se po platežnoj moći i Čolakovoj ambiciji da igra u klubu koji će u kvalifikacije za Ligu prvaka najvjerojatnije radi o Olympiacosu ili PAOK-u, ali na Rujevici nisu ni trepnuli na ponudu.
Nije ni čudno, nakon sjajne sezone kakvu prvi strijelac HNL-a ima iza sebe, Rijeka smatra da može dobiti više, uostalom, prije godinu dana Rennes je za Čolaka ponudio, a »bijeli« prihvatili, 3.7 milijuna eura, no posao je propao zbog ozljede koju je napadač Riječana zadobio protiv Genta. U ovih godinu dana priča se promijenila utoliko što se Čolak prometnuo u jednog od najboljih »topnika« lige, a mogao bi se naći na Dalićevom popisu za utakmice u rujnu, čime bi mu i cijena mogla ići gore.


Zbog toga u ovom trenutku vrijeme radi za Rijeku, iako je gotovo polovica kolovoza, a prijelazni rok traje još više od dva mjeseca, aktualni trenutak »mercata« ekvivalent je prošlogodišnjoj sredini lipnja. A u tom se periodu pravi poslovi tek moraju početi događati. U svakom slučaju, dobra je vijest za Riječane što se priča oko Čolakovog transfera počela kotrljati, kao i poruka klupskog vodstva da se neće olako odreći svog ponajboljeg igrača za čije će se usluge trebati približiti iznosu od pet milijuna eura.