MAĐARSKI PREMIJER

Cijepio se Viktor Orban, njemu je i kinesko cjepivo dovoljno dobro: Mađari prvi u Europi uzeli i Sputnjik V

Hina

Foto Facebook

Foto Facebook

Mađarska je u srijedu postala prva članica Europske unije koja je počela cijepiti svoje građane cjepivom kineskog Sinopharma, nakon što je u program cijepljenja uključila i ruski Sputnjik VBUDIMPEŠTA – Mađarski premijer Viktor Orban cijepljen je cjepivom protiv koronavirusa koji je razvio kineski Sinopharm, objavio je političar u nedjelju na svojoj službenoj Facebook stranici u trenutku u kojemu Mađarska nastoji ubrzati svoj program cijepljenja građana.


Mađarska je u srijedu postala prva članica Europske unije koja je počela cijepiti svoje građane cjepivom kineskog Sinopharma, nakon što je u program cijepljenja uključila i ruski Sputnjik V, premda europski blok nije odobrio nijedno od spomenutih cjepiva.


“Cijepljen sam”, napisao je Orban, objavivši fotografije na kojima se vidi kako mu liječnik ubrizgava cjepivo te pokazuje kutiju u kojoj se nalazila bočica.
U petak je Orban najavio moguće pooštrenje restriktivnih mjera, s obzirom na to da je dnevni broj novih slučajeva zaraze koronavirusom porastao do najviše razine u ovoj godini te se očekuje da će se mađarske bolnice u iduća dva tjedna suočiti s velikim izazovima.


Stotine ljudi izašle su u nedjelju na trgove u glavnome gradu Budimpešti prosvjedujući na taj način protiv pooštrenih mjera zatvaranja.


Rusko i kinesko cjepivo mađarskim se građanima daje uz cjepivo Pfizer-BioNTecha, Moderne i AstraZenece.


Mađarski premijer je rekao da će svih 2,5 do 2,6 milijuna Mađara, koji su se dosad prijavili za cijepljenje protiv covida-19 dobiti bar jednu dozu do Uskrsa, odnosno do početka travnja.