Tenis

Zverev i Tsitsipas plasirali se u polufinale Roland Garrosa: “Ovo nije dovoljno”

Hina

Alexander Zverev/Foto REUTERS

Alexander Zverev/Foto REUTERS

Očito, jako je lijepo biti u polufinalu, ali to nije dovoljno, rekao je Zverev koji je prošle godine igrao dva puta u polufinalu Grand Slam turnira



PARIZ Šesti tenisač svijeta Nijemac Alexander Zverev i Grk Stefan Tsitsipas plasirali su se u polufinale Roland Garrosa u utorak, najprije je Nijemac u četvrtfinalu izbacio Španjolca Alejandra Davidovicha Fokinu (ATP-46.) sa 6-4, 6-1, 6-1, a onda je Grk sa  6-3, 7-6, 7-5 bio bolji od Rusa Daila Medvjedeva.


Njemačkom tenisaču će ovo biti prvo polufinale na Roland Garrosu.


“Očito, jako je lijepo biti u polufinalu, ali to nije dovoljno”, rekao je Zverev koji je prošle godine igrao dva puta u polufinalu grand slam turnira: US Opena i Australian opena.




Za Davidovicha Fokinu ovo je bilo prvo grand slam četvrtfnale.


U prvom setu Španjolac je napravio break, ali je Zverev odmah vratio servis i odvojio se. U drugom setu njemački je tenisač dominirao, osvojio je pet gemova zaredom od 1-1, a tako je bilo i u trećem setu.


U srijedu će biti poznat drugi polufinalni par. Španjolac Rafael Nadal sastat će se s Argentincem Diegom Schwartzmanom, dok će se prvom tenisaču svijeta Novaku Đokoviću suprotstaviti Talijan Matteo Berrettini.


U ženskoj konkurenciji prvi ženski polufinalni par čine Slovenka Tamara Zidanšek i Ruskinja Anastasia Pavljučenkova. Zidanšek je bila bolja od Španjolke Paule Badosa sa 7- 5, 4-6, 8-6, a Pavljučenkova je pobijedila Kazahstanku Elenu Ribakinu sa 6-7, 6-2, 9-7.


Preostala dva četvrtfinala igraju se u srijedu. Prve će na teren istrčati Amerikanka Cori Gauff (WTA-24-) i Čehinja Barbora Krejčikova, a zatim Grkinja Marija Sakari  i Poljakinja Ige Swiatek.