Čestitka u ime Županije

Župan Zlatko Komadina primio paraolimpijca Antonija Franka i atletičarku Lauru Štefanac: “Ovo je motivacija za nove uspjehe”

Luka Medak

Antonio Franko i Laura Štefanac sa županom Komadinom/Foto V. KARUZA

Antonio Franko i Laura Štefanac sa županom Komadinom/Foto V. KARUZA

Antonio Franko, član riječkoga Triatlon kluba Rival, osvojio je peto mjesto u triatlonu na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama u Tokiju, dok je atletičarka Kvarnera Laura Štefanac osvojila srebro u bacanju koplja na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu gluhih i nagluhih osoba



RIJEKA Župan Zlatko Komadina primio je sa svojim suradnicima paraolimpijca Antonija Franka i atletičarku Lauru Štefanac nakon sjajnih sportskih uspjeha ove godine.


– Čestitam Lauri i Antoniju u ime Županije, drago mi je da se bave sportom i da postižu sjajne rezultate. Svi u županiji zajednički radimo na pripremi svih sportaša, od rekreativaca do profesionalaca i osoba s invaliditetom, a uz Savez školskih sportskih društava svatko se od malih nogu može početi baviti sportom i imati podršku lokalne i regionalne zajednice. Mi već godinama pratimo natjecanja i pripreme sportaša s invaliditetom i tu smo među boljima u Hrvatskoj – rekao je župan Zlatko Komadina.


Antonio Franko i Laura Štefanac/Foto V. KARUZA

Antonio Franko i Laura Štefanac/Foto V. KARUZA


Antonio Franko, član riječkoga Triatlon kluba Rival, osvojio je peto mjesto u triatlonu na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama u Tokiju, a to je ujedno bio i premijerni nastup nekog hrvatskog sportaša u tom sportu.




– Prezadovoljan sam nastupom u Tokiju. Najavio sam borbu za medalju, tako je i bilo, iako sam na kraju završio peti. Bilo je napeto do samog kraja uz jako teške uvjete za natjecanje, tako da sam zadovoljan kada se sve uzme u obzir. Ovo peto mjesto mi je samo motivacija za dalje i da na sljedećim Igrama u Parizu pokušam osvojiti medalju – rekao je Antonio Franko, a koliko je velik njegov uspjeh objasnio je i trener Hrvoje Vlahović.


– U kategoriji u kojoj Antonio nastupa, a koja nije kategorija blažih fizičkih oštećenja, najbolji sportaši imaju bolje vrijeme od bilo kojeg hrvatskog zdravog triatlonca i mislim da to sve govori kakvi su to ljudi. Biti bez jedne ruke ili noge, a biti brži od standardnih sportaša govori dovoljno koliko oni naporno rade – objasnio je Vlahović. Kod župana Komadine bila je i atletičarka Kvarnera Laura Štefanac, koja je kao aktualna olimpijska pobjednica i europska prvakinja osvojila srebro u bacanju koplja na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu gluhih i nagluhih osoba u Poljskoj.


– Želim se zahvaliti što ste me pozvali, puno mi znači vaša podrška. Svjetsko prvenstvo je prošlo u redu, ali trenirala sam za još bolji rezultat i za još veći uspjeh. To svjetsko zlato je jedino što mi nedostaje u kolekciji i nisam ga uspjela osvojiti, no nažalost tako je to u sportu. Bacila sam 44 metra, iako mi je osobni rekord 49,59 metara, a za zlato mi je nedostajalo 30 centimetara, tako da sam u jednu ruku tužna, ali opet moram biti zadovoljna srebrom – rekla je Laura Štefanac.


Naposljetku se sportašima obratila i Sonja Šišić, pročelnica za kulturu, sport i tehničku kulturu.


– Zaista smo zadovoljni rezultatima, iza ovih uspjeha stoji jako velik rad. Kao Županija se uvijek trudimo da budemo na usluzi i da budemo podrška osobama s invaliditetom u bavljenju sportom. Puno nam znači kada naši sportaši ostvarjuju ovakve rezultate i sigurno su veliki poticaj svim drugim osobama s invaliditetom da se počnu baviti sportom – zaključila je Šišić.