Prijem uspješnih sportaša

Župan Zlatko Komadina primio ovogodišnje svjetske prvake u raznim sportovima s područja PGŽ-a: “Jedinstveni smo u sportu”

Katarina Blažević

Petar Klovar, Karlo Šaban, Tonči Mikac, Vitomir Maričić, Zlatko Komadina, Marina Mavrinac Matulja i Sonja Šišić/Foto M. GRACIN

Petar Klovar, Karlo Šaban, Tonči Mikac, Vitomir Maričić, Zlatko Komadina, Marina Mavrinac Matulja i Sonja Šišić/Foto M. GRACIN

Nakon čestitke i uručenja darova, župan Komadina je objavio i kako će kalendar županije za iduću godinu krasiti fotografije upravo ovih svjetskih prvaka



RIJEKA Župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina u Mramornoj je dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja održao prijem za ovogodišnje svjetske prvake u raznim sportovima s područja PGŽ-a. Tijekom ove su godine na svjetskim smotrama do zlatnih odličja došli Petar Klovar i Vitomir Maričić u ronjenju na dah, Marina Mavrinac Matulja u sportskom ribolovu, zatim Karlo Šaban u boćanju, Mirna Bosak, Vanesa Bogdanović, Ivana Neralić i Anamarija Grdić u boćanju te Enrico Marotti u jedrenju na dasci. Župan je, nakon čestitke i zahvale sportašima, zajedno s resornom pročelnicom Sonjom Šišić prvacima uručio i prigodne darove.


– Ono što možete vidjeti i sami jest da se većinom radi o tradicijskim sportovima ovoga kraja. Naša županija ima najviše aktivnih sportaša, a zastupljeni smo u svim sportovima, u čemu smo jedinstveni. Prema statističkim podacima, PGŽ je najsportskija županija, a nadam se i vjerujem da ćete vi i dalje ostati u vrhu svojih sportova – rekao je župan Zlatko Komadina.


Dopredsjednik Zajednice sportova PGŽ Miljenko Butković obećao je i daljnju pomoć sportašima.




– Svjetski prvak i rekorder se ne postaje svaki dan. Za to je potreban talent, volja, podrška sredine, dobar trener, ali i čelična volja da se u trenucima slabosti savlada vlastiti nemir. Zajednica sportova PGŽ dosad je učinila sve što je mogla za sportaše što se tiče uvjeta, a tako će biti i ubuduće.


Prisutni sportaši su se zahvalili županu na prijemu i podršci koji dobivaju od Županije, jedino su opravdano izostali Enrico Marotti i kuglačice Mlake, u čije se ime zahvalio i primio darove njihov trener Tonči Mikac.


– Nama je ovo bila izuzetno izazovna sezona zbog pandemije koronavirusa. Ove godine smo imali tu privilegiju da su predstavnici Županije došli na samo natjecanje te drugi natjecatelji nisu mogli vjerovati koliku podršku imamo od njih. Nadam se da će ta suradnja biti sve bolja i bolja – naglasio je Vitomir Maričić, svjetski prvak u ronjenju u dubinu bez peraja, dok je Petar Klovar uzeo zlatnu medalju u dubinskom ronjenju s konstantnim opterećenjem bez peraja.


Marina Mavrinac Matulja do zlata je došla u ribolovu štapom s obale surfcasting tehnikom, a boćar Karlo Šaban u kategoriji U23 u disciplini pojedinačno klasično. Kuglačice Mlake u sastavu MIrna Bosak, Vanesa Bogdanović i Ivana Neralić okitile su se najsjajnijim odličjem u kategoriji U23, dok je Anamarija Grdić svjetska prvakinja u kategoriji U18. Enrico Marotti je u rujnu ove godine i drugi put postao svjetskim prvakom u jedrenju na dasci u disciplini slalom.


Nakon čestitke i uručenja darova, župan Komadina je objavio i kako će kalendar županije za iduću godinu krasiti fotografije upravo ovih svjetskih prvaka.