SVJETSKI SKIJAŠKI KUP

Zubčić u posljednje dvije utrke traži čudo za Mali kristalni globus: “Možemo očekivati svašta”

Hina

Filip Zubčić/Foto REUTERS

Filip Zubčić/Foto REUTERS

Ne uspije li prestići Odermatta ili Pinturaulta, Zubčić će drugu godinu zaredom završiti na trećem mjestu među veleslalomašima.



LENZERHEIDE Pred najboljim hrvatskim skijašem Filipom Zubčićem su dva posljednja nastupa u ovoj sezoni, a u subotnjoj veleslalomskoj utrci na završnici Svjetskog kupa u švicarskom Lenzerheideu borit će se za Mali kristalni globus.


U petak je 28-godišnji Zagrepčanin odskijao nekoliko laganih veleslalomskih vožnji kako bi što spremniji dočekao završnu borbu sa Švicarcem Marcom Odermattom i Francuzom Alexisom Pinturaultom. Odermatt je vodeći u redoslijedu veleslalomaša sa 625 bodova, Pinturault za njim zaostaje 25 bodova, a Zubčić 96 bodova i do Malog kristalnog globusa može doći samo pobjedom, uz uvjet da njegovi konkurentu utrku ne završe među najboljih 15 skijaša koliko ih na završnici Svjetskog kupa osvaja bodove.


“Utrka će biti dosta teška, padat će snijeg, tako da možemo svašta očekivati. Nadam se da ću se što bolje odskijati. Dat ću sve od sebe i probati napraviti još jedan fenomenalan rezultat“, poručio je Filip Zubčić iz Lenzerheidea.




Ne uspije li prestići Odermatta ili Pinturaulta drugu godinu zaredom će završiti na trećem mjestu među veleslalomašima.


Ove je sezone Zubčić pet puta stajao na pobjedničkom postolju u veleslalomskim utrkama, a dvaput je pobijedio, u talijanskoj Santa Caterini i u bugarskom Banskom.