NOVO POSTOLJE U ADELBODENU

Zubčić: “Sretan sam i ponosan što sam bio drugi na ovoj kultnoj stazi”

Hina

Filip Zubčić/Foto PIXSELL

Filip Zubčić/Foto PIXSELL

Znao sam da u drugoj vožnji moram napasti još jače jer je postavka bila ravna, što meni baš i ne odgovara, ali odlično sam se snašao i stvarno sam sretan što sam dohvatio još jedno postolje," kazao je Zubčić.ADELBODEN Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je drugo mjesto u veleslalomu za Svjetski kup voženom u petak u švicarskom Adelbodenu, on je za pobjednikom Francuzom Alexisom Pinturaultom zaostao 1.04 sekunde, dok je od trećeg Švicarca Marca Odermatta bio brži za sedam stotinki.


“Sretan sam i ponosan nakon još jednog postolja u Adelbodenu, nakon što sam bio drugi na ovoj kultnoj stazi,” kazao je Zubčić nakon utrke.


Zubčić je tako ponovio prošlogodišnji plasman u Adelbodenu kada je također bio drugi, iza Slovenca Žana Kranjeca.
Nakon što je u prvoj vožnji ostvario treće vrijeme sa 97 stotinki iza Pinturaulta, a samo jednom iza Odermatta, Zubčić je odlično odvozio i drugu vožnju u kojoj su od njega brži bili samo Pinturault i Austrijanac Roland Leitinger, ali samo za sedam, odnosno četiri stotinke, pa je uspio preskočiti Odermatta te po treći put u karijeri doći do drugog mjesta u veleslalomu u Svjetskom kupu. Uz dva druga mjesta iz Adelbodena, ima i drugu poziciju iz Hinterstodera prošle sezone.


“Prvi lauf sam stvarno super skijao, bez nekih velikih pogrešaka i bio sam treći. Znao sam da u drugoj vožnji moram napasti još jače jer je postavka bila ravna, što meni baš i ne odgovara. Međutim, odlično sam se snašao i stvarno sam sretan što sam dohvatio još jedno postolje,” kazao je.


Zubčiću je ovo šesto postolje u karijeri, ima i dvije pobjede, lani u Yuzawa Naebi te prije mjesec dana u Santa Caterini gdje je dva dana potom bio i treći.


U redoslijedu veleslalomaša Zubčić je ostao treći sa 288 bodova, vodeći Odermatt ima 350, a drugi Pinturault 340.


U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Zubčić je četvrti sa 375 bodova. Ispred njega su Pinturault sa 575, Norvežanin Alexander Aamodt Kilde sa 515 i Odermatt sa 451.


Novu priliku za odličan rezultat Zubčić će imati već u subotu kada je u Adelbodenu na programu još jedan veleslalom.


“Sutra nas očekuje još jedan veleslalom, jedva čekam i nadam se da ću ga opet odraditi ovako ako ne i bolje,” poručio je.