VELESLALOM BANSKO

Zubčić nakon trećeg zlata karijere: “Utrka je bila nevjerojatna, bit će odlično finale”

Portal Novi list, Hina

Filip Zubčić/Foto REUTERS

Filip Zubčić/Foto REUTERS

"Uvijek se borim za najbolju poziciju. Alexis je danas u drugom laufu možda bio malo sporiji, ali još uvijek je odličan skijaš. Bit će to odlično finale; imamo još tri utrke pred nama", rekao je najbolji hrvatski skijaš.



BANSKO Hrvatski skijaš Filip Zubčić pobjednik je veleslaloma u Banskom, gdje je za 40 stotinki u drugoj vožnji bio bolji od Francuza Mathieua Faivrea.


“Zubo” se netom nakon slavlja osvrnuo na odličnu utrku i prokomentirao svoje treće zlato i 59. hrvatsku pobjedu u Svjetskom kupu.


“Utrka je bila nevjerojatna, skijanje je bilo nevjerojatno. Sretan sam i ponosan na svoju ekipu”, rekao je najbolji hrvatski skijaš.




“Jako sam sretan što sam ovo napravio u Banskom, volim ovu stazu i ovdašnje ljude. Ovo je moja treća pobjeda, druga ove sezone i jako sam sretan. Uvijek se borim za najbolju poziciju. Alexis je danas u drugom laufu možda bio malo sporiji, ali još uvijek je odličan skijaš. Bit će to odlično finale; imamo još tri utrke pred nama.”


No iako je Zubčić izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatom, smatra da ne treba previše slaviti jer ga već sutra čeka nova utrka.


“Bila je to jako teška utrka i zahtjevni uvjeti. Druga vožnja je bila grbava i dosta staze je bilo u sjeni pa je vdljivost bila slaba, ali odlično sam se snašao, odlično sam odradio zatvoreni dio staze. Možda baš nisam zadovoljan s gornjim dijelom staze i u prvoj i u drugoj vožnji, ali kada pobijediš glupo je govoriti da je nešto bilo loše“, rekao je Zubčić.


“Sada se treba odmoriti, treba se pripremiti za drugu utrku, ništa se previše veseliti, treba sutra ući svjež i hladne glave”, zaključio je.