STRATEG OPATIJE NEZADOVOLJAN

Zoran Bogolin, trener Opatije, nakon poraza od Dinama II: “Suđenje nije imalo veze ni s čim”

Ivan Volarić

Luka Kožić, Zoran Bogolin i Mateo Bertoša/Foto: V. KARUZA

Luka Kožić, Zoran Bogolin i Mateo Bertoša/Foto: V. KARUZA

- Osjećali smo kao nekada kada bi naši klubovi gostovali u zabačenim krajevima u Drugoj ligi bivše države... Neću spominjati imena klubova da nekoga ne uvrijedim. Suđenje stvarno nije imalo veze ni s čim. Nismo ni u najgorem snu očekivali tako nešto - rekao je Bogolin



RIJEKA Trener Opatije Zoran Bogolin zvučao je nakon poraza od Dinama II razočarano kao rijetko kada. Ne zbog toga jer je njegova momčad upisala prvi prvenstveni poraz, već zbog okolnosti u kojima je doživljen.


– Osjećali smo kao nekada kada bi naši klubovi gostovali u zabačenim krajevima u Drugoj ligi bivše države… Neću spominjati imena klubova da nekoga ne uvrijedim. Suđenje stvarno nije imalo veze ni s čim. Nismo ni u najgorem snu očekivali tako nešto – započeo je Bogolin i u prvi plan gurnuo situaciju iz 35. minute kada su Opatijci ostali s igračem manje.


– Naš igrač je vodio loptu od centra prema njihovom kaznenom prostoru, suparnički igrač ga je povukao za dres. Dakle, riječ je o klasičnom prekršaju. Kožić je pao na travnjak i podigao ruke, povikao je: »Alo.« Sudac je zaustavio igru i dao mu drugi žuti, koji je obrazložio kao simuliranje! Umjesto prekršaja za nas i žutog kartona za igrača Dinama, sudac je pokazao drugi žuti karton našem igraču. Toga nema nigdje! Nakon toga uvukla se velika nervoza. Na kraju utakmice nije dosuđen i čisti penal za nas nakon igranja rukom njihovog igrača – nastavio je Bogolin, i dodao kako je njegova momčad čisto solidno igrala nakon što je povela ranim golom.




– Nisu nam šutnuli na gol. Dobili smo izjednačujući gol nakon kornera, pogotku je prethodio prekršaj na Belančiću. Teško je kasnije bilo igrati s igračem manje, osim toga bili smo jako nervozni. U posljednjih 15-20 minuta smo krenuli igrati, napali smo, stisnuli i stvorili dvije-tri prilike. Imali su i oni zicere, ali to je očekivano s obzirom na igračku premoć i rizik koji smo preuzeli.


Opatijce u subotu čeka domaći ispit protiv Solina.


– Ne znam tko će igrati… Četiri, pet igrača ne može igrati zbog kartona. Bogolin je ozlijeđen… Bit će to krpanje, ali što je, tu je – rekao je trener Opatije.