KRONIČNA NEEFIKASNOST

Zoran Bogolin nakon serije loših rezultata Opatije: “Ne smijemo očajavati, nego dodatno zapeti na treninzima”

Ivan Volarić

Zoran Bogolin, trener Opatije/Foto Arhiva NL

Zoran Bogolin, trener Opatije/Foto Arhiva NL

Sada smo u zoni ispadanja, ali to je optička varka. Prvi nam bježi pet bodova. Odigraš dvije, tri bolje utakmice i gore si. Bitno je da nam momčadi s vrha osjetnije ne pobjegnu u bodovnom smislu - kaže Bogolin



RIJEKA Nogometaši Opatije u Zmijavcima su nastavili seriju loših rezultata. Nakon poraza od Dinama II u Kranjčevićevoj ulici remizirali su na Kantridi sa Solinom, pa izgubili od Kraljevice u županijskom Kupu, a na sve to nadovezao se i visoki poraz od Croatije u Zmijavcima (3:0).


– Kod njihovog vodstva 1:0 imali smo pet, šest šansi, ali jednostavno ne možemo zabiti gol! I tu svaka priča počinje i staje – komentira Zoran Bogolin, trener Opatije. – Nakon toga smo se logično dodatno otvorili, ostavili smo dosta prostora, a onda uvijek postoji veliki rizik da te kazne s drugim pogotkom. Iskreno rečeno potpuno je svejedno da li smo izgubili 1:0, 2:0 ili 3:0. Ne smijemo sada očajavati nego dodatno zapeti na treninzima i probati se izvući iz ove situacije. Vjerujem da će se i nama ponovo otvoriti. Jednostavno moramo početi zabijati golove!


Ljestvica iz perspektive igrača i simpatizera Opatije ne izgleda baš najljepše. Crno-bijeli su pali na 14. poziciju koja vodi u Treću HNL.




– Sada smo u zoni ispadanja, ali to je optička varka. Prvi nam bježi pet bodova. Odigraš dvije, tri bolje utakmice i gore si. Bitno je da nam momčadi s vrha osjetnije ne pobjegnu u bodovnom smislu. Uđeš u seriju od par pobjeda i vrlo brzo si u gornjem domu. Samo treba ući u pobjedničku seriju… Iako, lako je to reći.


Da se u opatijskim redovima ne mire tek tako s postojećom situacijom na ljestvici dokazuje i pokušaj angažmana Bojana Kneževića (24), veznjaka kojemu je ovoga ljeta istekao ugovor s Dinamom.


– Nije nitko čudotvoran, jedan igrač ne može sam sve riješiti. Ekipa je ta koja mora povući. Mi igrom donesemo loptu na pet metara od gola, ali onda je ne pospremimo u mrežu. Blokada je u završnici i gotovo. Međutim, treba istaknuti i jednu drugu stvar, imamo puno igrača koji dugo nisu igrali. Kod nas nije sporna kvaliteta već kontinuitet treninga i utakmica. Dio igrača jednostavno nije u ritmu – rekao je Bogolin.