Povratak sportaša

Zlatni i brončani veslači stigli u Hrvatsku: “Ispisali smo povijest, ali još imamo u sebi vatre”

Portal Novilist.hr

Zlatna braća Sinković/Foto PIXSELL

Zlatna braća Sinković/Foto PIXSELL

Ispisali smo povijest svjetskog veslanja. Nitko nikad nije ovo napravio. Imamo u sebi još vatre za osvajanje velikih rezultata - rekao je Martin Sinković



ZAGREB U jutarnjim satima u zagrebačku su zračnu luku stigli veslači, zlatna braća Sinković te brončani Damir Martin, kao i džudo reprezentacija koju je u Tokiju predvodila svjetska prvakinja Barbara Matić.


Brončani Martin u dramatičnoj je završnici stigao od odličja.


– Hvala vam na dočeku i porukama podrške. Ova medalja je posvećena mojoj užoj obitelji koja je uvijek stajala uz mene, prolazila sa mnom uspone i padove… U finalu je čak malo nedostajalo da osvojim i srebro. Presretan sam, prezadovoljan i veseli me što je Pariz za tri godine i moglo bi i tamo biti nešto lijepo. Očekujem vašu podršku i dalje – zadovoljno je rekao Martin.




Braća Sinković već su najavila prelazak u drugu disciplinu, odnosno povratak svojoj prirodnoj, dvojcu na pariće.


– Hvala svima što ste došli i što ste nas podržavali. Brat Martin i ja već godinama govorimo da imamo super uvjete, ali taj Jarun pokušavamo progurati za neke sljedeće generacije i da narednih 30 godina bude sjajno mjesto za sve veslače. Mi smo imali podršku i u miru smo mogli raditi. Samo nas dvojica, trener i naša obitelj znamo kako je bilo teško promijeniti disciplinu. Nećemo više nikad nastupiti u ovoj disciplini i sa zadovoljstvom se vraćamo u našu prirodnu disciplinu. U Tokiju je bila prekrasna atmosfera između nas hrvatskih sportaša, bodrimo jedni druge i bit će sigurno još medalja – rekao je Valent Sinković, dok je brat Martin dodao:


– Ispisali smo povijest svjetskog veslanja. Nitko nikad nije ovo napravio. Imamo u sebi još vatre za osvajanje velikih rezultata.


Večeras će u Zagreb stići i trojica od četiri tenisača s odličjem. Jedino će Ivan Dodig odmah produžiti za SAD.