Svjetski prvaci

Zlatne Barakude stigle u Hrvatsku: “Na najbolji način smo najavili Olimpijske igre”

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je u finalu SP-a svladala Italiju sa 15-13 nakon peteraca i treći put u svojoj povijesti osvojila svjetsko zlato



ZAGREB Možemo biti ponosni svi zajedno, vaterpolska obitelj i sport zbog izvedbe ovih momaka, kazao je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak po povratku “barakuda” u Hrvatsku s osvojenom zlatnom medaljom sa SP-a u Dohi.


Hrvatska vaterpolska reprezentacija je u finalu SP-a svladala Italiju sa 15-13 nakon peteraca i treći put u svojoj povijesti osvojila svjetsko zlato. Prije Dohe, hrvatski vaterpolisti su slavili i na SP-u 2007. u Melbourneu, te 2017. u Budimpešti.


Bila je to ujedno i 17 medalja hrvatskih vaterpolista s olimpijskih igara, te svjetskih i europskih prvenstava.




“Hvala na lijepom dočku, malo smo umorni i potrošeni nakon finalne utakmice koja je ostavila trag. I putovanje i malo smo sinoć bili zajedno. Međutim, uživat ćemo u ovim danima koji dolaze, ostaviti sve ružno u zadnjem periodu. Možemo biti ponosni svi zajedno, cijela vaterpolska obitelj i hrvatski sport na izvedbi mojih momaka koji su bili veličanstveni. Pokazali smo vrhunski vaterpolo, kako u Dubrovniku i Zagrebu, tako i u Dohi,” kazao je izbornik Tucak na svečanom dočeku u Zračnoj luci Franjo Tuđman.


“Svi smo dokazali da smo prava ekipa,” dodao je Tucak kojem je ovo čak deveta medalja na hrvatskoj klupi sa OI, SP i EP.


“Želio bi se zahvaliti svim na dočeku. Drago mi je da smo nakon 2017. opet na krovu svijeta. Na najbolji mogući način smo najavili nadolazeće Olimpijske igre u Pariz. U Dohi smo, baš kao i u Zagrebu na EP-u igrali vrhunski vaterpolo, međutim tada smo bili srebrni, sada smo zlatni, a nadam se taćemo u tom stilu nastaviti i u Parizu,” dodao je Ivan Krapić.


Hrvatska je na SP-u osvojila zlato, međutim nevjerojatno niti jednu pojedničanu nagradu. Najbolji igrač Svjetskog prvenstva je Talijan Francesco Di Fulvio, najbolji vratar je njegov kolega Marco Del Lungo, dok je Francuz Thomas Vernoux bio prvi strijelac.


Međutim, hrvatskoj “hobotnici” Marku Bijaču to nije smetalo.


“Mi smo uzeli najvažniju nagradu, koju smo svi zajedno zaslužili. Prvenstveno našim trudom i radom proteklih dva mjeseca. I mi i cijeli savez i naši navijači možemo biti ponosni na ono što smo prikazali. Otišli smo u Dohu s malim pritiskom Pariza, ali bili smo uvjereni da ćemo izboriti Olimpijske igre. Na kraju smo osvojili veliko zlato,” kazao je hrvatski vratar.


Među brojnim okupljenima “zlatnim” vaterpolistima čestitali su i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, državni tajnik za šport Tomislav Družak te predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Mladen Drnasin.