EURO 2021.

Zlatko Dalić nakon poraza od Engleske: “Nismo dobri u napadu, neće biti dobro ako ne riješimo taj problem”

Hina

Zlatko Dalić/Foto: REUTERS

Zlatko Dalić/Foto: REUTERS

"Navijači moraju biti realni, nije problem što je Hrvatska izgubila od Engleske na Wembleyju, a nismo bili ni loši ni podređeni. Nisam pesimist, ali moramo biti svjesni situacije u kojoj se nalazimo, naša realnost je da prođemo grupu i onda damo sve od sebe u nokaut fazi", rekao je Dalić.



ROVINJ “Potpuno mi je jasno da nismo dobri u napadu i ako ne riješimo taj problem, neće biti dobro”, kazao je na virtualnoj konferenciji za novinare hrvatski izbornik Zlatko Dalić.


“Nije nam poraz pokvarilo atmosferu, izgubili smo od favorita za naslov prvaka. Ne mogu reći da smo igrali bolje, ali nismo bili dovoljno dobri da pobijedimo. Igrali smo kako smo planirali sve do 57. minute, kada smo imali četiri vezane pogreške. Nismo baš bili puno lošiji od Engleske. Potpuno mi je jasno da nismo dobri u napadu i ako ne riješimo taj problem, neće biti dobro“, kazao je Dalić.


Novinare je zanimalo živi li Hrvatska od “stare slave” iz Rusije.




Navijači moraju biti realni, nije problem što je Hrvatska izgubila od Engleske na Wembleyju, a nismo bili ni loši ni podređeni. Sveli smo ih na dva šuta. Nisam pesimist, ali moramo biti svjesni situacije u kojoj se nalazimo, naša realnost je da prođemo grupu i onda damo sve od sebe u nokaut fazi”.


Utakmica protiv Češke je u petak, a mnogi očekuju puno ofenzivniju Hrvatsku, sa Petkovićem i Vlašićem kao starterima.


“Protiv Belgije i sada Engleske smo postavili jači vezni red, ali protiv Češke i Škotske moramo igrati ofenzivije, posebno jer u napadu štekamo. Tako ćemo slagati momčad, iako se slažem da neki igrači nisu u formi, ali nama treba pobjeda. Danas krećemo s analizom Češke, oni su se dignuli, mladi su i potentni. Vidjet ćemo što će danas napraviti sa Škotima, ali i bez toga mi znamo da moramo uzeti četiri boda u naredne dvije utakmice”, kazao je Dalić, koji je odbio komentare da hrvatskoj ekipi nedostaje kemije i zajedništva.


“Ja to nisam tako vidio, ne mogu to tako komentirati. Znam kako živimo i kako radimo. Moguće je da sam s nekim razgovarao od igrača, reagirao sam kod gola, jer smo istu situaciju ponavljali sedam dana na treningu, a mi smo ispali naivni. Možda sam o tome raspravljao s igračima, ali nije to nikako narušena atmosfera”.