Izbornik Vatrenih

Zlatko Dalić nakon dramatične utakmice s Belgijom: “Imali smo čist penal, ali i sreće u nekim trenucima”

Hina, Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Mislim da je bila sjajna utakmica; teška za praćenje, teška za igranje, teška za gledanje. Glavna nam je stvar fizički se oporaviti - kaže izbornik



AL-RAYYAN Teška utakmica, imali smo i malo sreće, ali to je nogomet, rekao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na konferenciji za novinare, a nakon plasmana u osminu finala svjetskog prvenstva.


Hrvatskim nogometašima bio je dovoljan bod za siguran prolaz, a na kraju je upravo to i ostvareno. S rezultatom 0:0 Hrvatska je osvojila drugo mjesto u skupini F te će u osmini finala igrati protiv pobjednika skupine E.


– Očekivali smo tešku utakmicu protiv Belgije, a takvo što smo i dobili. Belgija je sjajna momčad, znali smo da ne mogu odigrati tri loše utakmicu u nizu. No, čestitam svojim dečkima na borbenosti, trčanju, na igri po cijelom terenu. Kako prema naprijed tako i u obrani – rekao je Dalić dodavši svoj komentar o spornom penalu.




– Imali smo čisti penal, opet je VAR bio protiv nas, crte se vuku ovako i onako. Imali smo sreće u nekim trenucima, uspjeli smo izdržati. Napadali smo, branili se, izlazili u kontru. Mislim da je bila sjajna utakmica; teška za praćenje, teška za igranje, teška za gledanje. Glavna nam je stvar fizički se oporaviti. Utakmica je stvarno bila iscrpljujuća. Znali smo rezultat druge utakmice u kojoj su igrali Maroko i Kanada. Nismo kalkulirali. Htjeli smo pobijediti iako nam je bod bio dovoljan.