Liga nacija

Zlatko Dalić najavio promjene u sastavu za Austriju, ponovo je komentirao i pitanje napadača: “Želim osvježenje”

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Napravit ćemo neke promjene u zadnjem redu i u napadu. Erlić se vratio treninzima, ali vidjet ćemo hoćemo li ga koristiti. Nije ga bilo četiri tjedna, danas ćemo vidjeti. Josip Šutalo je dobio udarac u gležanj - kaže izbornik



BEČ Očekujem tešku utakmicu u kojoj moramo dati sve od sebe, najvažnije je da sami odlučujemo o sebi, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na konferenciji za novinare u Beču uoči sutrašnjeg ogleda protiv Austrije u Ligi nacija.


Uoči posljednjeg kola Hrvatska vodi na ljestvici sa 10 bodova, Danska ima devet, Francuska pet, a Austrija četiri boda.


Podsjetimo, pobjednik skupine ide na Final Four u lipnju iduće godine, dok posljednji seli u niži rang natjecanja.




“Imamo veliku priliku, a za nju smo se sami izborili. Najvažnije je da sami odlučujemo o sebi. Moramo posao odraditi do kraja, a ne čekati što će napraviti Francuzi. Bilo bi lijepo završiti ovaj ciklus s pobjedom prije svjetskog prvenstva,” kazao je Dalić.


“Očekujem tešku utakmicu u kojoj ćemo morati dati sve od sebe kako bi izborili završni turnir, a ne čekati da će nam netko drugi pomoći,” dodao je.


Dalić je naglasio kako će biti promjena u sastavu u odnosu na ogled protiv Danske.


“Bit će promjena. Naš prvi i osnovni cilj je napraviti dobar rezultat i plasirati se na Final Four, a drugi isprobati još neke igrače jer nakon ovoga više nema prijateljskih utakmica. Napravit ćemo neke promjene u zadnjem redu i u napadu. Erlić se vratio treninzima, ali vidjet ćemo hoćemo li ga koristiti. Nije ga bilo četiri tjedna, danas ćemo vidjeti. Josip Šutalo je dobio udarac u gležanj, treba vidjeti i odvagati. Želim osvježiti ekipu, ali i da budemo maksimalno trkački spremni jer čeka nas čeka izuzetno teška bitka.


Još jednom je prokomentirao pitanje napadača.


“Imamo četvoricu napadača na popisu Kramarića, Petkovića, Livaju i Budimira koji su različitog stila, zavisi što želimo igrati. Nekada nam treba robusan napadač, nekada šmeker. Vjerujem da će netko od njih iskoristiti šansu.”


Kazao je kako je problem osječke utakmice bio što smo “primali previše golova iz laganih kontri.”


“Bili smo preduboko i preširoko. Moramo biti kompaktniji, bliži i agresivniji. Igrat ćemo 4-3-3, kada imaš takvu veznu liniju morat težiti posjedu. Nema smisla da odustanemo od toga. Možda nam fali malo konkretnosti u završnici, ali i to će doći. Igrat ćemo i presing kad bude moguće, kad ne bit ćemo u bloku,” najavio je.