Dojmovi

Željko Sopić: “Znali smo kako ne želimo igrati protiv Lokomotive”

Denis Frančišković

Foto M. GRACIN

Foto M. GRACIN

Nismo igrali nogomet koji Lokomotiva obožava, znači trčanje gore-dolje. Visoko smo ih napali i to nam je donijelo rezultat - kaže trener Rijeke



RIJEKA Željko Sopić, trener Rijeke, nije mogao biti nezadovoljan nakon uvjerljive 4:0 pobjede nad Lokomotivom.


– Sad sve izgleda lagano, ali znali smo na koji način ne želimo igrati protiv Lokomotive. Protiv mlade i poletne momčadi nikako nismo željeli igrati “tranziciju na tranziciju”. Željeli smo imati što veći posjed i doći do krilnih pozicija, a tako smo i zabili dva gola. Sve u svemu tri boda i čvrsto stojimo na zemlji.


Lokomotiva bez šanse, u riječkoj momčadi svi su igrali obranu?




– Kod Čopove šanse Radeljić i Labrović bili su u ulozi Djeda Mraza. Minimum je pristup, a mislim da smo ga imali uz dobru energiju. Nismo igrali nogomet koji Lokomotiva obožava, znači trčanje gore-dolje. Visoko smo ih napali i to nam je donijelo rezultat.


U nastavku je momčad bila rezerviranija?


– Imali smo neke igrači koji su roviti, a sad je li to bilo svjesno. Zna se da Fruk ne može odigrati 90 minuta nakon dva, tri tjedna stanke. Bogojević je imao virozu i morali smo ga sačuvati. Nekad se igrači nesvjesno povuku, o tome nije bilo govora. To nam je donijelo i golove u nastavku.