Dojmovi

Željko Sopić: “Presudile su dječje pogreške. Preuzimam odgovornost zbog sastava”

Foto D. KOVAČEVIĆ

Foto D. KOVAČEVIĆ

Na nama je da skupimo glave i u srijedu u Maksimiru pokušamo ostvariti rezultat koji će nam dati realnu nadu za osvajanja Kupa - kaže trener Rijeke



VARAŽDIN Željko Sopić poslao je na travnjak u Varaždinu jednu kompletnu novu Rijeku, s čak devet promjena u početnih 11. To je rezultiralo porazom 1:3.


– Moja je odluka bila da igramo u ovom sastavu i preuzimam odgovornost i krivicu na sebe. Procjena je bila takva da Rijeku ne čini 11, već 23 igrača. Dečki su dobili priliku. Nije im bilo lako, neki nisu puno igrali. Sustav, igrači, to nije presudilo utakmicu, već dječje pogreške koje smo napravili. Dobili smo tri gola iz jedne napucane lopte i dviju naših pogrešaka. Ne želim time umanjiti zasluženu pobjedu Varaždina.


Ne znam jesmo li se kome zamjerili, u posljednje dvije utakmice od šest udaraca u okvir primili smo pet golova. To nije baš normalno, ali to je nogomet. Na nama je da skupimo glave i u srijedu u Maksimiru pokušamo ostvariti rezultat koji će nam dati realnu nadu za osvajanja Kupa. Tri poraza? Kada se gubi, gubi samo trener, a kada se pobjeđuje, pobjeđujemo svi zajedno. Mislim da su ovoga puta na poraz utjecale dječje pogreške. U susretu s Lokomotivom dobili smo dva gola iz dvaju ubacivanja u šesnaesterac, a Dinamo ne želim komentirati – rekao je trener Rijeke Željko Sopić.