Dojmovi trenera

Željko Sopić o posljednjoj utakmici i svojoj budućnosti: “Vi znate više od mene. Igrali smo dobar nogomet, ali uvijek se može više”

Portal Novilist.hr

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Zašto bih ja trebao dati neku izjavu kada novinari znaju bolje od mene. Ne znam, otići ću za Zagreb pa ću pitati zagrebačke novinare s obzirom da oni znaju sve, a ne znaju ništa - kaže trener Rijeke



RIJEKA Željko Sopić započeo je konferenciju za medije nakon pobjede u posljednjoj utakmici sezone velikom zahvalom navijačima. Poker golova i hat-trick Jankovića zadovoljio je trenera Rijeke na kraju turbulentne sezone završene s dva druga mjesta.


– Zahvalio bih se predivnim navijačima, i po dobrom i po lošem vremenu, i kada je nedjeljni ručak, oni su odlazili na gostovanja. U ime mene i cijele ekipe skidam im kapu za sve što su dali. Bili su naš 12. igrač cijele sezone. Utakmica? I mi i Slaven smo igrali bez dosta prvotimaca. Drago mi je da se dečki nisu opustili i da su odigrali jednu ozbiljnu utakmicu. Bili smo dominantni i rezultat je to pokazao. Drago mi je zbog Jankovića koji je bio dugo van terena – rekao je trener Rijeke Željko Sopić, koji je potom odgovorio na ono što je trenutno ipak najvažnije. Ostaje li i dalje na klupi Rijeke?


– Ne znam, vi znate više od mene. Zašto bih ja trebao dati neku izjavu kada novinari znaju bolje od mene. Ne znam, otići ću za Zagreb pa ću pitati zagrebačke novinare s obzirom da oni znaju sve, a ne znaju ništa. U svakom odnosu postoji ugovor i mogućnost izlaska iz njega jedne i druge strane. Ja nemam problema ni s čime.




Napravit ćemo rekapitulaciju sezone. Po meni je sezona bila jako uspješna, a s druge strane, uvijek se može bolje. Oni koji razumiju nogomet znaju da ta tri metra koja su nam nedostajala u borbi za titulu su mogla otići i na drugu stranu. Imamo ugovor do 30. lipnja sljedeće godine, a to što se piše, pa piše se stalno nešto… – dodao je trener Rijeke.


Koju bi si ocjenu dali za sezonu?


– Došao sam u nezgodnom trenutku za klub i ako ćemo gledati po konačnom rezultatu, nedostajalo nam je tri utakmice i 15 minuta za titulu prvaka. Ako gledamo izvedbu protiv Dinama prvu utakmicu kada sam preuzeo klupu Rijeke, bila je to negledljiva Rijeka. A ove zadnje utakmice, neću reći da smo ih držali u 25 metara jer bi to bilo ružno od mene, ali da smo imali više od igre, imali smo.


Nisam netko tko će se skrivati iza rezultata. Realno, igrali smo dobar nogomet i uvijek se može više. Moramo biti realni da svi imamo neke budžete. Najveća sreća su mi ovi dečki koje smo etablirali na europsku scenu – zaključio je Sopić najavivši kako pripreme za sljedeću sezonu započinju 20. lipnja.