HT Premijer liga

Zeleni se dobro držali kod Cedevite pa pali pri kraju treće dionice, Simon vukao domaćina u prvom poluvremenu

Katarina Blažević

SUDAR MLADOSTI - Vito Kučić i Noa Svoboda/Foto M. LEVAK

SUDAR MLADOSTI - Vito Kučić i Noa Svoboda/Foto M. LEVAK

Susret je prelomljen serijom domaćina pri kraju treće četvrtine. Cedevitu je u prvom poluvremenu "na životu" držao iskusni Kruno Simon



ZAGREB Košarkaši DepoLink Škrljeva pružili su dobar otpor favoriziranoj Cedeviti Junior, koja je samo tri dana ranije nadigrala Cibonu, ali iz Zagreba su se ipak vratili s još jednim porazom. Zasigurno i očekivanim, jer bi sve osim pobjede Mulaomerovićeve momčadi nad Zelenima koji se bore za ostanak, bilo itekako iznenađenje.


Cedevita Junior – DepoLink Škrljevo 97:81

Susret 15. kola HT Premijer lige: Cedevita Junior – DepoLink Škrljevo 97:81 (28:22, 23:23, 21:19, 25:17). ŠSD Boško Božić Pepsi. Gledatelja: 100. Suci: Gracin (Zagreb), Katić (Sl. Brod) i Hartman (Osijek).


CEDEVITA JUNIOR: Mustapić 24 (5-6), Ciani 16 (0-2), Serdarušić 2 (2-2), Simon 14 (2-2), Batinić 4 (2-2), Kučić 3 (1-2), Rašić 2, Marčinković 16 (0-2), Vrgoč, Šabić 3, Zanki 2, Topolović 11 (1-2).




DEPOLINK ŠKRLJEVO: Jelić 21, Obukwelu 7, Ramme 7, Barišić 27 (8-8), Svoboda 11 (4-4), Bešić, Bart, Kujundžić 5 (1-2), Antunović, Smojver 3, Butorac, Ćošić.

A dovoljno iznenađenje su pružili dobrom igrom, iako na kraju rezultat to i ne pokazuje jer su gosti u zadnjoj četvrtini, u kojoj je četvrtu osobnu pogrešku zaradio ponajbolji pojedinac Ramme, pali i dopustili domaćinu da poveća razliku. Susret je, pak, prelomljen serijom 11:0 pri kraju treće dionice igre.


Pojačanje


Cedevitu je zapravo u prvom poluvremenu “na životu” držao iskusni Kruno Simon, koji je s četiri trice u tih 20 minuta bio prevaga, ali je veći dio prošao u egalu. Škrljevčani su tako dvije minute prije velikog odmora stigli na zaostatak od tek jednog poena (44:43), ponajviše zahvaljujući Barišiću, da bi potom Simon tricom ponovo odvojio svoju momčad (47:43), a malo kasnije je isto napravio i Kučić s dva poena (49:45).


Simon je nakon oporavka od ozljede najveće pojačanje Cedevite, definitivno je radio razliku na terenu, dok su gosti veći dio utakmice igrali praktički s prvom petorkom. Samo osam poena su upisali igrači s klupe Škrljeva, a trener Damir Rajković je ponešto veću minutažu s klupe dao Kujundžiću i Antunoviću, dok su još samo Bart i Smojver ulazili u igru.


Ključna serija


Potom se u trećoj četvrtini razigrao Jelić, koji je tricama u dva navrata vraćao rezultat na dva poena razlike (56:54, 59:57), ali na sredini dionice je krenula serija Cedevite koja je riješila susret. Marčinković i Mustapić su zajedno ubacili 11 poena za vodstvo domaćih 70:57, u razdoblju u kojem Škrljevčane nije išlo na šutu, a i tri puta su gubili loptu, što su domaćini znali kazniti.


Gostima se nada možda i vratila nakon pogođenog slobodnog bacanja Kujundžića u 32. minuti igre (76:68), ali ubrzo je Rajković odlučio Rammea preseliti na klupu nakon što je zaradio četvrtu osobnu pogrešku. Kasnije se vraćao u igru, ali očekivano je nedostajalo agresivnosti kod Amerikanca. Cedevita je brzo zaredala sedam poena (83:68) i susret mirno privela kraju.