Borba za ostanak...

Zeleni s američkim pojačanjem dočekuju Zabok: “Škrljevo zaslužuje igrati Premijer ligu”

Katarina Blažević

POBJEDA JEDINA OPCIJA - Sandro Antunović/Foto V. KARUZA

POBJEDA JEDINA OPCIJA - Sandro Antunović/Foto V. KARUZA

Trener Rajković danas će na raspolaganju imati i novog beka Derrycka Thorntona, koji je prvi dio sezone proveo u redovima aktualnog engleskog prvaka, Leicester Ridersa



RIJEKA Nakon izgubljenog derbija začelja kod Gorice, čime su košarkaši DepoLink Škrljeva pali na posljednje mjesto ljestvice, u Mavrincima je nade u ostanak u elitnom društvu sve manje, a svaka od posljednjih pet utakmica uoči Lige za ostanak je važna jer se bodovi prenose u taj dio natjecanja. Prvi od pet dvoboja na rasporedu je danas od 17.30 sati sa Zabokom u dvorani Mavrinci, a susret će prenositi i Sportska televizija.


– Teško je govoriti nakon što je utakmica s Goricom tako završila. Nama je to bila zapravo najbitnija utakmica ove sezone, a mi smo podbacili, nismo odigrali što smo dogovorili u svlačionici. Gorica je iskusna ekipa i mislim da su na temelju toga tu utakmicu odveli na svoju stranu. Milan Lužaić? Da, istina je da nismo ni znali do zadnjeg dana da su doveli pojačanje, nismo napravili skauting na tom igraču, a on je na kraju odradio najveći posao – govori Sandro Antunović, centar DepoLink Škrljeva.


Zabok je trenutno s dvije pobjede više od Zelenih u nešto boljoj situaciji, ali je protivnik po mjeri Škrljevčana, koji su i slavili u prvom ovosezonskom susretu (91:80). Trener Rajković danas će na raspolaganju imati i novog beka Derrycka Thorntona, koji je prvi dio sezone proveo u redovima aktualnog engleskog prvaka, Leicester Ridersa.




– Odradili smo dobar posao u Zaboku i mislim da nam ta utakmica, ako odradimo jednako kao ondje, može opet pomoći i vratiti nas u igru. Sada nam je svaka utakmica najbitnija i moramo danas pobijediti, nemamo više drugih opcija.


Antunoviću se ove godine u predgrađu Rijeke gotovo pa ponavlja sezona koju je imao i u sezoni 2016./2017. u Rijeci, odnosno s Kvarnerom 2010. Tada je riječki klub ispao u drugi rang.


– Po meni je najveći problem ove sezone što nam nedostaje iskustva. Jako smo mlada ekipa i na početku sezone u onim utakmicama protiv favorita Zadra i Splita u kojima smo bili jako dobri, gdje smo imali egal, nismo na kraju to uspjeli iskoristiti zbog neiskustva. U Kvarneru je bila isto teška situacija, ali ipak je bila u potpunosti drukčija.


Ondje je sve bilo totalno u rasulu, a sada to nije tako, nego dosta zavisi od nas. Ovdje nećemo dopustiti da se isto dogodi. Moramo izboriti ostanak jer klub zaslužuje da i sljedeće sezone igra HT Premijer ligu – zaključuje Antunović.