Inicijativa poslana Gradu

Zdravko Ivanković: Dopis Inicijative za spas riječkog sporta? Na istoj smo strani

Ivana Vaupotić

Zdravko Ivanković/Foto V. KARUZA

Zdravko Ivanković/Foto V. KARUZA

Žao mi je što autori ovog dopisa ne vide da smo na istoj, a ne na suprotnim stranama. Mi činimo sve što je u našoj moći – kaže Ivanković



RIJEKA Inicijativa za spas riječkog sporta u utorak je poslala dopis Gradu Rijeci, riječkom i županijskom Stožeru civilne zaštite te Ministarstvu znanosti i obrazovanja i Ministarstvu turizma i sporta kojim traži da se što prije otvore školske sportske dvorane za izvanškolske korisnike.


U ovom slučaju sportske klubove koji su u nekoj od školskih dvorana čiji je osnivač Grad Rijeka posljednji trening odradili 13. ožujka kada je uslijed pandemije koronavirusa stavljen ključ u bravu svih sportskih objekata.


– Svjesni smo da je situacija vrlo teška, ali mi činimo sve što je u našoj moći. Klubovima smo omogućili termine u nekoj od gradskih sportskih dvorana, ali više od toga, nažalost, u ovome trenutku ne možemo. Postoji odluka državnih ustanova prema kojoj je u školskim dvoranama omogućen trening tek seniorskim ekipama, slažemo se da je ta odluka besmislena s obzirom na to da je trening mlađim kategorijama dozvoljen u gradskim dvoranama – rekao je Zdravko Ivanković, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeka, misleći pritom na preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koje su donesene u suradnji s Nacionalnim stožerom civilne zaštite i Ministarstvom znanosti i obrazovanja.




– Žao mi je što autori ovog dopisa ne vide da smo na istoj, a ne na suprotnim stranama. Nakon što su objavljene preporuke HZJZ-a mi smo poslali dopis Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Ministarstvu turizma i sporta te Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, ali još uvijek nismo dobili odgovor – nastavio je Ivanković i otkrio da su u tijeku razgovori s ravnateljima škola.


– Razgovarali smo s ravnateljima škola koje imaju veće školske dvorane i rezultat toga jest da dvije seniorske odbojkaške i jedna košarkaška ekipa treniraju u jednoj osnovnoj školi, čime su svoje termine u gradskim dvoranama ustupile na korištenje mlađim kategorijama. To je svojevrsni pilot-program koji će nam pokazati kako stvari funkcioniraju u praksi kada je u pitanju čišćenje i dezinfekcija dvorane poslije treninga, da ne uletimo grlom u jagode.


Prvo najveća škola koja ima najveće mogućnosti, a onda krećemo dalje. Idućeg tjedna očekujem proširenje na druge škole – kaže Ivanković i poziva članove Inicijative za spas riječkog sporta na razgovor kako bi pronašli neko rješenje.