UPITNA VN AUSTRALIJE

Zbog koronavirusa nova sezona Formule 1 neće započeti u Australiji

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Ulaznice za utrku u Melbourneu još uvijek nisu u prodaji, a australski mediji tvrde da se utrka neće otkazati već premjestiti u kasniji termin.MELBOURNE Nova sezona F1 vjerojatno ipak neće započeti u Australiji u ožujku zbog straha od širenja koronavirusa i pooštravanja lokalnih karantenskih pravila, tvrdi Reuters.


Ulaznice za utrku 21. ožujka na stazi Albert Parku u Melbourneu još uvijek nisu u prodaji, a australski mediji tvrde da se utrka neće otkazati već premjestiti u kasniji termin, dok bi konačna odluka o odgodi trebala biti poznata sredinom siječnja. Građevinski radovi na postavljanju ograda i tribina oko privremenog uličnog kruga obično bi započeli krajem prosinca, a sada to nije slučaj.


Poseban problem je i to što sedam od 10 momčadi Formule 1 ima sjedište u Engleskoj, gdje slučajevi rastu zbog vrlo zarazne nove inačice koronavirusa, pa su mnoge zemlje zatvorile svoje granice za putnike iz Britanije.
Niti FIA zasad nema komentara, a 28. ožujka je na rasporedu i Velika nagrada Bahreina, koja će vjerojatno biti i prva u sezoni.


Lani je VN Australije otkazana samo nekoliko sati prije nego što je trebao započeti prvi trening jer je član tima iz McLarena bio pozitivan na virus. Sezona je na raju započela u Austriji u srpnju, a umjesto predviđene 22 utrke održano ih je 17, većinom u Europi i na Bliskom Istoku.