PRIMORJE EB

Završila je duga i izazovna sezona za vaterpoliste Primorja, Hinić: “Zasluženo smo ostvarili plasman u Regionalnu ligu”

Valentina Prokić

Igor Hinić/Foto Arhiva NL

Igor Hinić/Foto Arhiva NL

Bilo je to jedno veliko iskustvo svima u klubu, počevši od mene pa do igrača. Izvukli smo najbolje moguće iz cijele situacije - kaže trener Riječana



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste Bank sezonu su zaključili očekivanom pobjedom nad Medveščakom na Kantridi i osvajanjem petog mjestu u Prvenstvu Hrvatske.


Samo je kratko u prvoj utakmici u Zagrebu izgledalo kao da Medveščak može parirati ili ugroziti Primorjaše, no vrlo brzo je sve došlo na svoje mjesto. Jednako tako bilo je i u Rijeci, Medvjedi su bolje otvorili utakmicu, no kada je Paparić odveo Primorje u prvo vodstvo krajem prve četvrtine igre, sve se okrenulo u korist riječkih vaterpolista.


– Sezone je bila duga i malo izazovna. Istaknuo bih da su igrači dobro reagirali u svim situacijama kada je bilo nekih problema. Rekao sam to i njima i želim da svi znaju te bih im čestitao na pobjedi, konačnom plasmanu i dobrom završetku sezone – rekao je trener vaterpolista Primorja EB Igor Hinić, koji će svojoj momčadi dati nekoliko slobodnih dana prije nego se ponovo vrate u bazen. Pravi odmor riječki vaterpolisti će čekati do ljeta.




Riječani su petim mjestom osigurali plasman u elitno društvo Regionalne lige iduće sezone.


– Mišljenja sam da je to dobra stvar za nas. To nam je bio jedan od ciljeva uoči početka sezone i posve zasluženo smo ga ostvarili – poručio je riječki strateg.


Ni stručnom stožeru Primorja EB, kao ni vodstvu kluba, nije bilo lako posljednjih mjesec dana. Pobjeda nad šibenskim Solarisom u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja donijela je prvo veselje uoči uzvrata, a zatim je uslijedio šok. Izolacija gotovo cijele momčadi i zaraza koronavirusom odvojila je Primorjaše prisilno od bazena. Novi hladan tuš priredio je HVS, odlučivši da se neće čekati ozdravljenje Primorjaša i utakmica kada budu sposobni za ulazak u bazen, već da će se Šibenčanima omogućiti prolaz i prilika za igranje za treće mjesto.


Sav trud i rad koji je mlada ekipa Primorja EB ulagala tijekom sezone bačen je u blato jednom odlukom. Veliki je to bio udarac igračima, koji nisu mogli utjecati na nastalu situaciju. No, uspjeli su se vratiti i izvući najbolje na završetku sezone.


– Bilo je to jedno veliko iskustvo svima u klubu, počevši od mene pa do igrača. Vrijeme je takvo kako je, pandemija je bila svima, ne samo nama, ali nama se rasplelo drugačije. Digli smo glavu gore unatoč svemu i krenuli dalje, ništa drugo nismo mogli. Napravili smo to zbog sebe i kluba i izvukli najbolje moguće iz cijele situacije – zaključio je Igor Hinić.