Istarska rivijera

Završen teniski turnir u Opatiji: Splitski tenisač u dva navrata ostao “kratkih rukava”, Ukrajinac dvostruki prvak

Hina

Luka Mikrut/Foto M. GRACIN

Luka Mikrut/Foto M. GRACIN

Bjelinskij je prvo slavio u nastavku pojedinačnog polufinalnog dvoboja sa 6-4, 6-4, a potom bio bolji i u finalu parova.



OPATIJA Ukrajinski 19-godišnji tenisač Vjačeslav Bjelinskij (ATP – 608.) trijumfirao je na ITF turniru u Opatiji, posljednjem iz serije 51. izdanja Istarske rivijere, gdje je osvojio dvostruki naslov, kako u pojedinačnoj konkurenciji, tako i u konkurenciji parova.


U oba slučaja je “kratkih rukava” ostao 18-godišnji Splićanin Luka Mikrut, protiv kojega je Bjelinskij prvo slavio u nastavku pojedinačnog polufinalnog dvoboja sa 6-4, 6-4, a potom bio bolji i u finalu parova.


Nakon što je svladao Mikruta, Bjelinskij je u meču za pojedinačni naslov pobijedio Španjolca Sergija Pereza Contrija (ATP – 739.) sa 6-1, 2-6, 6-3.




U finalu parova Bjelinskij i njegov sunarodnjak Oleksandr Ovčarenko slavili su sa 6-2, 6-4 protiv Luke Mikruta i Srbina Stefana Popovića, pobjednika prošlotjednog turnira u Rovinju. Mikrut je imao rijetku priliku postati pobjednik u konkurenciji parova na sva tri ovogodišnja turnira Istarske rivijere, jer je osvojio i naslov u Poreču, gdje mu je partner bio Talijan Piraino.