Tenis

Zaustavljena briljantna serija hrvatske teniske nade, otac Marčinko burno reagirao: “Njoj je 16 godina, a ti je varaš!”

Hina, Portal Novilist.hr

Petra Marčinko/Foto: PIXSELL

Petra Marčinko/Foto: PIXSELL

Sljedećeg tjedna Marčinko će biti u sastavu hrvatske reprezentacije koja će nastupiti u kvalifikacijama Billie Jean King Cupa u Antalyji



OEIRAS Serija pobjeda mlade hrvatske tenisačice Petre Marčinko, koja će za pet dana napuniti 17 godina, stala je na brojci 25, bolja od nje je u susretu 2. kola ITF turnira u portugalskom Oeirasu bila Mađarica Dalma Galfi sa 6-0, 4-6, 6-4.


Protiv 23-godišnje Galfi, trenutačno 97. igračice svijeta, Marčinko je bila nadomak svoje prve pobjede protiv neke igračice koja se nalazi u prvih 100 na WTA ljestvici. Nakon što je za 20 minuta izgubila prvi set sa 0-6, Marčinko je dobila drugi ostvarivši “break” kod rezultata 4-4, a imala je i “break” prednosti u trećem setu do vodstva 4-3. Kod 4:4 je potom izbila drama, navode Sportske novosti.


Marčinko je imala tri break-lopte, propustila sve, pa kod 40:40 tražila da se jedna loptica Mađarice provjeri jer je smatrala da je pala izvan terena. Sudac je to odbio rekavši da je zakasnila tražiti provjeru, iskusnija Galfi je prešla preko toga, a potom Marčinko izgubila šest od posljednjih sedam poena.




Petrin tata Vjeko je burno reagirao na to te, SN pišu, kako postoji snimka na kojoj se obraća Galfi:


– Jesi li ponosna na sebe? Njoj je šesnaest godina, a ti je varaš. Sramota!


Mađarica mu nije ostala dužna:


– Zašuti! Ovo više nisu juniori.


Nakon kraja meča tata Marčinko je ponovo razgovarao s Galfi na odlasku s terena, sve je nadgledao supervizor Marco Romao.


– Ovo je lošije suđenje nego u juniorima. Ovo je Petri najjači turnir do sada i pokradena je. Što ću joj reći? Želim ispriku – okrenuo se nakon toga tata Marčinko prema sucu.


Sljedećeg tjedna Marčinko će biti u sastavu hrvatske reprezentacije koja će nastupiti u kvalifikacijama Billie Jean King Cupa u Antalyji.