Bivši vozač Formule 1

Zanardi mjesec dana nakon teške nesreće napustio bolnicu, oporavak nastavlja u posebnom centru

Hina

Alex Zanardi/Foto REUTERS

Alex Zanardi/Foto REUTERS

Zanardi je 19. lipnja nastradao u prometnoj nesreći tijekom utrke ručnih bicikala u Toskani, nakon koje su trebale tri operacije zbog teških ozljeda mozga i lubanjeSIENA Nekadašnji talijanski vozač Formule 1 i višestruki paraolimpijski pobjednik 53-godišnji Alex Zanardi u utorak je napustio bolnicu i premješten je u poseban rehablitacijski centar u kojem će nastaviti svoj put prema oporavku, objavili su liječnici koji su brinuli o njegovom stanju.


Zanardi je 19. lipnja nastradao u prometnoj nesreći tijekom utrke ručnih bicikala u Toskani, nakon koje su trebale tri operacije zbog teških ozljeda mozga i lubanje.


Do prošlog tjedna liječnici su Zanardija držali u induciranoj komi kako bi se što bolje oporavio.
“Nakon što je došao k svijesti, procijenjeno je da može biti premješten iz bolnice, jer su osnovni zdravstveni parametri bili stabilni”, priopćili su iz bolnice Santa Maria alle Scotte u Sieni.


Zanardi je premješten u ustanovu za neuro rehabilitaciju.


Nakon što je 2001. izgubio obje noge u stravičnoj nesreći na stazi u Njemačkoj vozeći bolid u CART Championshipu, Zanardi je svoju nepresušnu energiju usmjerio u paraolimpijski sport u kojem je na Igrama 2012. Londonu i 2016. u Rio de Janeiru osvojio četiri zlatne i dvije srebrne medalje vozeći bicikl na ručno pokretanje, a u istom je sportu i višestruki svjetski prvak.