PREMIJER LIGA

Zamet domaćin Spačvi u prvoj utakmici Lige za ostanak, Matošević: “Bit će teško, još uvijek nismo kompletni”

Luka Medak

Valter Matošević, Foto: D. ŠKOMRLJ

Valter Matošević, Foto: D. ŠKOMRLJ

Neki igrači su se vratili, ali nisu dugo trenirali, tako da smo se donekle kompletirali, ali njihovo stanje varira iz dana u dan i još uvijek ne znam tko će sve biti na raspolaganju - kaže Matošević



RIJEKA – Prvi dio Paket 24 Premijer lige za rukometaše je završen i do kraja prvenstva ostale su Liga za prvaka i Liga za ostanak. Šest klubova čeka grčevita borba da i dalje ostanu članovi elitnog razreda hrvatskog rukometa, a među njima je i Zamet koji je prvi dio sezone završio na sedmome mjestu.


S riječkim rukometašima za ostanak će se boriti Gorica, Bjelovar, Umag, Dubrovnik i Spačva, koju će Zamećani ugostiti večeras od 19 sati, a svakoj momčadi su prema poretku dodijeljeni bodovi s kojima ulaze u Ligu za ostanak. Tako Gorica ima pet, Bjelovar četiri, Zamet tri, Spačva dva, Umag jedan bod, a posljednjeplasirani Dubrovnik u nadmetanje ulazi bez bodova.


Prvi protivnik Zamećana je Spačva koja je u prethodnom međusobnom dvoboju uvjerljivo pobijedila Zamet (35:28), što znači da igrače Valtera Matoševića čeka vrlo zahtjevna utakmica.




– Spačva je vrlo iskusna ekipa koja uopće ne zaslužuje biti na mjestu na kojem jest, po mojim procjenama s početka prvenstva trebala je biti među prve četiri ekipe lige. To je momčad koja je mogla izbaciti Metalurg u Kupu EHF-a, ali ne znam što im se dogodilo nakon te utakmice. U svakom slučaju, riječ je o kvalitetnoj ekipi s dobrim šuterima, odličnim krilima i vratarima, dakle pravoj prvoligaškoj ekipi. Bit će jako teško – rekao je Valter Matošević, trener Zameta.


Otegotna okolnost je i to što se Zamećani dobar dio sezone bore s ozljedama, a čini se da će se taj problem nastaviti i u Ligi za ostanak.


– Još uvijek nismo kompletni. Njegovana nema već duže vrijeme, a problema s ozljedama imaju i Grgurević, Mrakovčić, Car, Šehić… Neki igrači su se vratili, ali nisu dugo trenirali, tako da smo se donekle kompletirali, ali njihovo stanje varira iz dana u dan, što znači da još uvijek ne znam tko će sve biti na raspolaganju protiv Spačve – kaže Matošević.


Zamećani u večerašnju utakmicu protiv Spačve ulaze na krilima velike pobjede protiv Umaga, rivala s druge strane Učke, što bi im mogao biti vjetar u leđa uoči jedne od najvažnijih utakmica sezone.