Premijer liga

Zamećani upisali prvi poraz u Ligi za ostanak, Umag slavio u susjedskom derbiju

Igor Duvnjak

Tomislav Kvastek/Foto: M. LEVAK

Tomislav Kvastek/Foto: M. LEVAK

Domaćini su igrali pod imperativom pobjede jer im gori pod petama za razliku od Riječana, koji su još prošlog vikenda osigurali ostanak



RIJEKA Utakmica 7. kola Lige za ostanak Paket24 Premijer lige rukometaša: Umag – Zamet 29:24 (14:13). Dvorana u Umagu.


UMAG: Milin-Ungar, Buvinić 9 (1), Kamba, Horozović 4, Buršić, Krupić 5, Milinković, Tomljanović 5, Majić 4, Galović, Matijević, Golik 2, Ćuzović.


ZAMET: Vučko 3 (1), Ogurlić, Živković, Ljevar 3 (1), Njegovan 4, Mrakovčić, Islamović 1, Sorić, Tomaš 2, Viskić, Milih, Pikec, Kvastek 11, Perkov.




Isključenja: Umag 4, Zamet 4 minute. Sedmerci: Umag 1 (1), Zamet 2 (1).


Umag je u susjedskom derbiju svladao Zamet, nanio je prvi poraz riječkim rukometašima u borbi za ostanak. Domaćini su igrali pod imperativom pobjede jer im gori pod petama za razliku od Riječana, koji su još prošlog vikenda osigurali ostanak. U takvom okruženju tradicionalni susjedski duel dugo vremena nije gubio žar neizvjesnosti, sve do ulaska u završnicu kada su istarski domaćini uspjeli u naumu odvajanja, dovoljnog za njihovu konačnu pobjedu s uvjerljivih 29:24.


Matija Golik, Ivan Majić i Tin Tomljnanović, trio bivših Zamećana u umaškom dresu, u početnim minutama stekli su prednost od jednog-dva gola, koju su održavali, a u 19. minuti su je i povećali kada je Horozović pogodio za 9:6. U tom je razdoblju dobro funkcionirala istarska obrana, bitan faktor za stvaranje ove prednosti. Riječki gosti su uspjeli reagirati te su iz minute u minutu prilazili Umagu. U 25. minuti raspoloženi, nezaustavljivi pivot Tomislav Kvastek, bivši igrač Umaga, smanjio je na 12:11, do odmora se odnos snaga nije promijenio. Domaćini su okončali poluvrijeme minimalnom prednošću 14:13.


Dugotrajni riječki lov za Umagom dao je ploda sredinom nastavka, kada su Kvastek i Fabijan Ljevar strijelci za izjednačenje 20:20. Kako je, međutim, počela odmicati posljednja četvrtina utakmice, bilo je sve jasnije da će bodovi ostati u Umagu. Kada su domaćini pet minuta prije kraja poveli 27:23, nestale su dvojbe oko pobjednika.