Premijer liga rukometaša

Zamećani se praktički oprostili od Lige za prvaka, ovoga puta bolji su bili Vinkovčani

Igor Duvnjak

ČETIRI POGOTKA - Matija Starčević/Foto D. ŠKOMRLJ

ČETIRI POGOTKA - Matija Starčević/Foto D. ŠKOMRLJ

U posljednjoj četvrtini utakmice riječki rukometaši više nisu bili u stanju nastaviti u istom uzlaznom trendu, uspjelo im je još jedno izjednačenje, ali je nakon toga bilo sve vidljivije da neće biti ništa od uzbudljive završniceRIJEKA Utakmica 15. kola Paket 24 Premijerlige rukometaša: Spačva Vinkovci – Zamet 35:28 (19:15). Dvorana u Vinkovcima.


SPAČVA: Ćirović, Jurić, Maroš, Vašarević 6 (2), Čičak 6, Buntić 3, Vignjević 6, Blašković, Pašagić, Grubor 1, Mažurana 6, Pavlak 1, Bolanča 3, Radović 1, Romić, Nedić 2.
ZAMET: Zena 1, Zarev 1, Mozetič 5, L. Ljevar 2, Grgurević 2, F. Ljevar, Šehić 3, Sorić, Tomljanović 6 (3), Starčević 4, Car 2, Mrakovčić 1, Devčić 1, Sulić.


Isključenja: Spačva 10, Zamet 10 minuta. Sedmerci: Spačva 4 (2), Zamet 4 (3).
Rukometaši Zameta su se u drugom poluvremenu na trenutak uspjeli oporaviti od vinkovačke kanonade iz prvog poluvremena i dostići Spačvu, ali kod »posljednjih dijeljenja« je ispalo da su jači aduti bili u špilu slavonskih domaćina. Oni su se naigrali u napadu u prvom dijelu igre, koji su dobili 19:15, u igri u kojoj su osim dvaju početnih izjednačenja, stalno imali rezultatsku prednost.


Zamećani su početkom nastavka prišli na 20:18 i u idućim minutama bili su za petama Vinkovčanima. Lov je uspio u 44. minuti kada je Tin Tomljanović izjednačio na 22:22. Međutim, u posljednjoj četvrtini utakmice riječki rukometaši više nisu bili u stanju nastaviti u istom uzlaznom trendu, uspjelo im je još jedno izjednačenje, ali je nakon toga bilo sve vidljivije da neće biti ništa od uzbudljive završnice u Vinkovcima.


Spačva je u tim trenucima nanizala seriju od četiri gola, zaključenu pogotkom Mažurane i od 23:23 odmaknula se na 27:23 kada je do kraja nadmetanja preostalo samo nešto manje od deset minuta igre. Postajalo je sve očitije kako kopni otpor Zamećana, koji su približavanjem kraja utakmice posustajali i sve više zaostajali. Nešto više od pet minuta do kraja Spačva je već vodila 31:26, osigurala je važne bodove i mirnom je završnicom na kraju pobijedila Zamet.


Ovim porazom Riječani su se praktički oprostili od Lige za prvaka, tri kola prije kraja zaostaju pet bodova za četvotoplasiranom Dubravom i petoplasiranim Sesvetama, a mjesta ima samo za četiri sastava.