Premijer liga rukometaša

Zamećani se praktički oprostili od Lige za prvaka, ovoga puta bolji su bili Vinkovčani

Igor Duvnjak

ČETIRI POGOTKA - Matija Starčević/Foto D. ŠKOMRLJ

ČETIRI POGOTKA - Matija Starčević/Foto D. ŠKOMRLJ

U posljednjoj četvrtini utakmice riječki rukometaši više nisu bili u stanju nastaviti u istom uzlaznom trendu, uspjelo im je još jedno izjednačenje, ali je nakon toga bilo sve vidljivije da neće biti ništa od uzbudljive završnice



RIJEKA Utakmica 15. kola Paket 24 Premijerlige rukometaša: Spačva Vinkovci – Zamet 35:28 (19:15). Dvorana u Vinkovcima.


SPAČVA: Ćirović, Jurić, Maroš, Vašarević 6 (2), Čičak 6, Buntić 3, Vignjević 6, Blašković, Pašagić, Grubor 1, Mažurana 6, Pavlak 1, Bolanča 3, Radović 1, Romić, Nedić 2.
ZAMET: Zena 1, Zarev 1, Mozetič 5, L. Ljevar 2, Grgurević 2, F. Ljevar, Šehić 3, Sorić, Tomljanović 6 (3), Starčević 4, Car 2, Mrakovčić 1, Devčić 1, Sulić.


Isključenja: Spačva 10, Zamet 10 minuta. Sedmerci: Spačva 4 (2), Zamet 4 (3).




Rukometaši Zameta su se u drugom poluvremenu na trenutak uspjeli oporaviti od vinkovačke kanonade iz prvog poluvremena i dostići Spačvu, ali kod »posljednjih dijeljenja« je ispalo da su jači aduti bili u špilu slavonskih domaćina. Oni su se naigrali u napadu u prvom dijelu igre, koji su dobili 19:15, u igri u kojoj su osim dvaju početnih izjednačenja, stalno imali rezultatsku prednost.


Zamećani su početkom nastavka prišli na 20:18 i u idućim minutama bili su za petama Vinkovčanima. Lov je uspio u 44. minuti kada je Tin Tomljanović izjednačio na 22:22. Međutim, u posljednjoj četvrtini utakmice riječki rukometaši više nisu bili u stanju nastaviti u istom uzlaznom trendu, uspjelo im je još jedno izjednačenje, ali je nakon toga bilo sve vidljivije da neće biti ništa od uzbudljive završnice u Vinkovcima.


Spačva je u tim trenucima nanizala seriju od četiri gola, zaključenu pogotkom Mažurane i od 23:23 odmaknula se na 27:23 kada je do kraja nadmetanja preostalo samo nešto manje od deset minuta igre. Postajalo je sve očitije kako kopni otpor Zamećana, koji su približavanjem kraja utakmice posustajali i sve više zaostajali. Nešto više od pet minuta do kraja Spačva je već vodila 31:26, osigurala je važne bodove i mirnom je završnicom na kraju pobijedila Zamet.


Ovim porazom Riječani su se praktički oprostili od Lige za prvaka, tri kola prije kraja zaostaju pet bodova za četvotoplasiranom Dubravom i petoplasiranim Sesvetama, a mjesta ima samo za četiri sastava.