Premijer liga rukometaša

Zamećani protiv Bjelovara ostali bez Lige za prvaka: “Vraća nam se kako treniramo”

Igor Duvnjak

NA VJETROMETINI - Marin Sorić/Foto M. GRACIN

NA VJETROMETINI - Marin Sorić/Foto M. GRACIN

Nismo kompletni, imamo ozlijeđenih, nije to isti pristup kakav je bio kroz 90 posto prvog dijela prvenstva - kaže Marin Sorić



RIJEKA Nekadašnji Zamećanin Vanja Šehić i ostali u napadu Bjelovara poigravali su se s domaćinima u riječkoj zoni kao nedavna bura sa suhim lišćem, lako su izlazili na ciljnu ravninu i nadavali su se golova.


Raspoloženi golman Riječana Marin Sorić je pritom bio često na nezahvalnoj streljačkoj liniji, opasnosti su mu stalno prijetile. Imao je pritom svoju večer, dobro je branio, ali time nije mogao pokrpati rupe koje su se otvarale pred njim kada su gosti brzom igrom, koristeći svaku priliku, tako i one dok su Zamećani mijenjali igrače, dolazili do dragocjenih pogodaka. U takvom rukometu »spuštenih gardova« Riječani su nadohvat imali nužne bodove u utrci za Ligu za prvaka i to usprkos čak trima neiskorištenim sedmercima. No, pobjeda je bila tako blizu, a ostala je nedostižna.


– Meni se čini da smo odigrali obranu mlađih godišta, kadetskih razina i da nas jer to stajalo pobjede. Zabili smo ponovno 32 gola, ali smo primili 33 pogotka, nismo 60 minuta odigrali utakmicu u obrani, jedino možda po pet minuta na početku utakmice i početkom nastavka – rekao je Marin Sorić, autor 12 obrana, golman pred čijim vratima kao da je bila neka adventska rasprodaja. – To je i razlog zašto je rezultat ovakav. Vraća nam se kako treniramo, ovo smo i zaslužili.




I vrapci koji se mrznu oko zametske dvorane znaju probleme riječke momčadi, ozljedu koja je iz stroja izbacila ključnog pucača Nikolu Njegovana, dok pivot Tomislav Kvastek igra »stišćući zube«. Trener Igor Marijanović ima sužen izbor igrača, svakako da ta smanjena mogućnost rotacije itekako utječe na rezultat.


– Nismo kompletni, imamo ozlijeđenih igrača, nije to isti pristup kakav je bio onaj na početku sezone i kroz 90 posto prvog dijela prvenstva. To nam se trenutno vraća i žao mi je da je tako. Dok se ne vratimo na pravi put, neće biti dobro.


Zamećani su najvećim dijelom polusezone bili na pravom putu, momčad prorešetana brojnim ozljedama je dugo bila ugodno iznenađenje, a onda su počela skretanja. Čvrsti kandidat za Ligu za prvaka je sve doveo pod upitnik domaćim porazom s Varaždincima, koji nakon ovog kola Riječanima odmiču za bod i imaju utakmicu manje. Uoči posljednjeg kola redovnog tijeka natjecanja, koje se igra tek u veljači, realnost Zameta je Liga za ostanak.


– Da nije bilo ovog susreta i onog s Varaždincima, dojam o cjelokupnoj polusezoni bi bio super, a sada će biti muka. Treba pobijediti u Trogiru kako bismo prenijeli još ta dva boda, a onda slijedi borba za svaki bod u Ligi za ostanak.