Liga za ostanak

Zamećani Ligu za ostanak otvorili pobjedom, Spačva već sedam godina na Zametu nije uzela bodove

Luka Medak

Tony Zarev zabio je sedam pogodaka/Foto V. KARUZA

Tony Zarev zabio je sedam pogodaka/Foto V. KARUZA

Domaći su u utakmicu krenuli rastrčano i razigrano. Dobra obrana je rezultirala brzim kontrama i Zamećani su u tren oka imali prednost 4:0.



RIJEKA Utakmica 1. kola Lige za ostanak Paket 24 Premijer lige rukometaša: Zamet – Spačva 30:27 (13:12). Centar Zamet. Bez gledatelja. Suci: Jurinović (Zadar) i Mrvica (Biograd na moru).


ZAMET: Zena, Zarev 7, Mozetič 3, Ljevar, Klanac, Lencović 3, Šehić 1, Sorić 1, Tomljanović 8, Matošević, Starčević 2, Car 4, Mrakovčić 1, Perkov.


SPAČVA: Ćirović, Jurić 1, Liščić, Vašarević, Nađ 3, Čičak 2, Buntić 3, Vignjević 6, Pašagić, Grubor 2, Mažurana 1, Pavlak 1, Bolanča 3, Božić 3, Radović 2.




Isključenja: Zamet -, Spačva 8 minuta. Sedmerci: Zamet 2 (2), Spačva -.


Rukometaši Zameta uspjeli su izboriti važnu pobjedu u Ligi za ostanak. U utakmici s puno preokreta nadigrali su Spačvu iz Vinkovaca, koja u dvorani na Zametu već sedam godina nije uzela bodove.


Domaći su u utakmicu krenuli rastrčano i razigrano. Dobra obrana je rezultirala brzim kontrama i Zamećani su u tren oka imali prednost 4:0. Ipak, čim se igra smirila, domaći su imali sve više problema s napadom na postavljenu obranu i uslijedila je velika »suša« od čak šest minuta bez pogodaka. Gosti su tako strpljivo smanjivali zaostatak i serijom 0:4 došli na dva pogotka prednosti. Momčad Valtera Matoševića imala je čak i sreće što su Vinkovčani skupili tri isključenja jer su upravo su u tim periodima vraćali rezultat u egal, a naposljetku i poveli 13:12 te tako na odmor otišli s minimalnom prednošću.


U nastavku je Spačva krenula slično kao Zamet na početku susreta, dvjema kontrama Buntića prešla je u vodstvo, a vrlo brzo uz još dva pogotka Vignjevića napravila seriju 1:6.


U drugom poluvremenu na gol Zameta stao Liridon Zena, junak utakmice protiv Umaga, no ovoga puta nije skupio niti jednu obranu. Nakon minute odmora Matošević je vratio na gol Sorića i Zamećani su na krilima njegovih obrana uspjeli vratiti utakmicu u egal, a zatim i povesti 24:23 za prvo vodstvo još od poluvremena.


Sjajnu utakmicu Sorić je potvrdio i u posljednje dvije minute, kada je zaustavio pokušaj za izjednačenje, skupio svoju 13. obranu te se simbolično u posljednjim sekundama upisao i u strijelce šutom na prazan gol Spačve.


Iako je krenuo s tri promašaja, mladi Tin Tomljanović je s osam pogodaka završio susret kao najbolji strijelac te još jednom dokazao da se može nositi s rukometašima na najvišoj razini.