Premijer liga

Zamećani bez obrane i Lige za prvaka, riječka momčad poražena od Bjelovara u dramatičnom finišu

Igor Duvnjak

ČETIRI POGOTKA - Dino Islamović/Foto M. GRACIN

ČETIRI POGOTKA - Dino Islamović/Foto M. GRACIN

Riječani su pogotkom Karla Devčića u 53. minuti poveli 30:28, ali u završnici sve je prokockano. Udarac Devčića za izjednačenje u finišu obranio je Dubravko Grgić



RIJEKA U dramatičnom finišu kod 33:32 za goste Dubravko Grgić je obranio udarac Karla Devčića, gosti su sačuvali loptu i pobjedu u utakmici punoj preokreta i devet izjednačenja u nastavku. Na koncu se čula pobjednička pjesma gostiju, dok je Zamet, koji je osim nekoliko minuta praktički igrao bez obrane, ostao bez bodova vrijednih izgleda za Ligu za prvaka. Domaćima su dodatan uteg bila čak tri neiskorištena sedmerca.


Zamet – Bjelovar 32:33

Utakmica 13. kola Lige B Paket24 Premijer lige rukometaša: Zamet – Bjelovar 32:33 (16:16). Dvorana na Zametu. Suci Cindrić, Gonzurek (Osijek). Gledatelja 200.
ZAMET: Vučko 5 (4), Tomović, Živković, Ljevar 6, Lencović, Islamović 4, Sorić, Tomaš 6 (2), Smokrović, Milih, Viskić, Mrakovčić 2, Devčić 2, Pikec 4, Kvastek 3.
BJELOVAR: Prvonožac, Šaravanja 1, Potnar 4, Čurić 6, Repušić 4, Šehić 9 (2), Hećimović, Jurjević 4, Lulić 2, Grgić, Saraja, Dubravac, Miličević 1, Živković, Vuleta 2.
Isključenja: Zamet 6, Bjelovar 6 minuta. Sedmerci: Zamet 9 (6), Bjelovar 3 (2).

Obrana Riječana s iskusnim »indijancem« Damirom Vučkom je držala bjelovarske goste na pristojnoj udaljenosti od golmana Marina Sorića te su Riječani za samo pet minuta poveli 4:1 i nagnali brzo gostujuće vodstvo na pozivanje minute odmora. Riječani potom nisu iskoristili dva sedmerca (Antonio Tomaš, Vučko) i gosti su kroz nekoliko minuta uspjeli izjednačiti, Šehić je pogodio za 5:5.




Riječani su potom nastavili odmicati za korak – dva, čak i tri u utrci u kojoj su obrane odjednom djelovale više formalno, a da je domaćin pritom do trećine utakmice dovukao uteg od već tri neiskorištena sedmerca. Bogata produkcija u napadu i nekoliko efektnih obrana Marina Sorića nisu anulirali obrambene slabosti, Miličević je u 29. minuti izjednačio na 16:16.


Nakon desete obrane Sorića u pet minuta nastavka Zamećani su nanizali seriju 3:0 za 19:16. I ta prednost se istopila, nezaustavljivi Vanja Šehić je u 43. minuti pogodio za 21:21, Repušić je produžio bjelovarsku seriju na 4:0, 21:22, uskoro je i 22:24 u 45. minuti. Riječani su uzvratili serijom 3:0 da bi počeli valovi izjednačenja, Karlo Devčić je u 53. minuti »doppiettom« povisio na 30:28 uči finiša, ali sve je prokockano u završnici.