Šah

Zala Urh pobjednica riječkog Cvijeta Mediterana, veliki napredak Lare Zagorac

Hina

Ivan Mandekić, Barbara Skuhala, Zala Urh i Anastasija Hnatišin/Foto A. KRIŽANEC

Ivan Mandekić, Barbara Skuhala, Zala Urh i Anastasija Hnatišin/Foto A. KRIŽANEC

Lara Zagorac je tako ostala na 50 posto osvojenih bodova, što je 2,5 boda iznad očekivana rezultata, pa će na sljedećoj rejting listi napredovati čak za 100 bodova



RIJEKA Pobjedom Slovenke Zale Urh u Šahovskom domu u Rijeci završen je tradicionalni, 24. po redu Međunarodni šahovski turnir “Cvijet Mediterana” na kojem je sudjelovalo 10 igračica iz Francuske, Slovenije, Ukrajine i Hrvatske.


U posljednjem, 9. kolu čak tri partije završene su brzom podjelom boda, a samo u dvije partije igralo se gotovo do posljednjih mogućnosti. Prva nositeljica Slovenka Zala Urh nije uspjela probiti obranu 14-godišnje Lare Zagorac, ali je remijem potvrdila zasluženost konačne pobjede. Lara Zagorac je tako ostala na 50 posto osvojenih bodova, što je 2,5 boda iznad očekivana rezultata, pa će na sljedećoj rejting listi napredovati čak za 100 bodova.


Borbenim remijem s Ukrajinkom Anastasiom Hnatišin Tihana Iveković se održala na diobi vrlo dobrog trećeg mjesta uz dobitak od gotovo 16 rejting-bodova. Iako je podijelila tek 6-7. mjesto nastup Eve Mihaljević može se ocijeniti uspješnim jer je popravila rejting za 57 bodova, a podbacila je velemajstorica Mirjana Medić koja je završila na diobi posljednjeg mjesta izgubivši čak 27 bodova rejtinga.




Rezultati 9. kola: Medić-Skuhala remi, Hamdouchi-Mihaljević remi, Radiković-Berke remi, Iveković-Hnatišin remi, Zagorac-Urh remi. Konačan poredak: 1. Urh 6,5 bodova, 2. Skuhala 5,5, 3.-4. Hnatišin i Iveković po 5, 5. Zagorac 4,5, 6.-7. Berke i Mihaljević po 4,  8.-10. Radiković, Hamdouchi i Medić po 3,5 boda.