Incident

Zadrani od ABA lige dobili novčanu kaznu i zatvaranje tribina nakon što su njihovi navijači pogodili svog trenera u glavu

Hina

Foto MATE KOMINA

Foto MATE KOMINA

Na toj su utakmici gledatelji verbalno vrijeđali suce dvoboja, a nakon odluke da jedan od njih bude udaljen s tribine, predmetom bačenim s tribine prema sucu pogođen je trener Zadra Danijel Jusup



ZAGREB Košarkaški klub Zadar će morati platiti novčanu kaznu u iznosu od 11.000 eura i na sljedeće tri domaće utakmice igrati pred djelomično ispražnjenim tribinama, zbog organizacijskih propusta na utakmici 23. kola protiv Igokee, odlučio je disciplinski sudac ABA lige Hrvoje Vidan.


Na toj su utakmici gledatelji verbalno vrijeđali suce dvoboja, a nakon odluke da jedan od njih bude udaljen s tribine, predmetom bačenim s tribine prema sucu pogođen je trener Zadra Danijel Jusup. Tada je prvi sudac Uroš Obrknežević odlučio isprazniti sve tribine i nastavak dvoboja odigrati bez nazočnosti gledatelja.


Igokea je u neizvjesnoj završnici slavila sa 68-67.




Do kraja osnovnog dijela sezone Zadar će ugostiti još samo beogradski Partizan 17. travnja, tako da će se kazna o djelomično zatvorenim tribinama prenijeti i na doigravanje, budu li Zadrani jedna od osam momčadi koje će se izboriti za nastavak natjecanja.


Zatvorene će biti dvije tribine u donjem prstenu dvorane “Krešimir Ćosić”, koje se nalaze neposredno iza koševa, gdje su gledatelji najbliži parketu.