Odluka Saveza

Zabranjen dolazak gledatelja na sva boćarska natjecanja u zatvorenim dvoranama

Hina

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Na susretima Hrvatskih boćarskih liga koja se igraju u dvoranama dozvoljava se uz igrače i voditelje (12+1) iznimno prisustvo još pet dodatnih osoba (prateće osobe, predsjednik kluba itd.)



ZAGREB Zbog loše epidemiološke situacije i porasta broja zaraženih osoba virusom COVID 19 u našoj zemlji, predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza (HBS) Tomislav Ćurko je na temelju prijedloga Sportske komisije HBS-a donio odluku o zabrani gledatelja na svim natjecanjima koja se igraju u zatvorenim boćarskim dvoranama.


Na susretima Hrvatskih boćarskih liga koja se igraju u dvoranama dozvoljava se uz igrače i voditelje (12+1) iznimno prisustvo još pet dodatnih osoba (prateće osobe, predsjednik kluba itd.).


Te osobe moraju biti navedene na poleđini prijavnog listića sa svim potrebnim podacima (ime i prezime, broj mobitela, tjelesna temperatura, funkcija u klubu).




Sve boćarske ekipe u kojima je nekom od igrača ili članova vodstva određena mjera samoizolacije, dužne su taj podatak odmah dojaviti povjereniku HBL-e u kojoj se natječu.


“Ako je mjera samoizolacije određena za više igrača ili cijelu ekipu (ili u svom sastavu ima igrače koji su zaraženi COVID 19), a zbog čega je doveden u pitanje nastup na natjecanju (nedovoljan broj dostupnih igrača), odgovorna osoba ekipe mora uputiti zahtjev za odgodu susreta Sportskoj komisiji HBS-a putem povjerenika lige u kojoj se natječe,” stoji u obavijesti koju je potpisao predsjednik Ćurko.


“Svaka zloupotreba ove mogućnosti smatrat će se teškim disciplinskim prekršajem,” dodao je predsjednik HBS-a.